Accessibility Tools

Skip to main content

"Esélynap" Kamondon

2011. május 17
 „Hozd formába magad!” címmel Esélynapot szervezett május 11-én az Esélyek Háza Veszprém Megyei Esélyegyenlőségi Iroda és a Veszprém Megyei Önkormányzat „Batthyány Ilona” Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye Kamondon. A program része az Esélynap Országos Fesztiválsorozatnak. A rendezvény fővédnöke Kovács Norbert, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke volt.
 
A program célja az egészséges életmódra történő figyelemfelhívás, hogy mind a gyerekeket, mind a felnőtteket arra neveljük, mozogjanak minél többet, egészségesen étkezzenek, járjanak rendszeresen orvosi ellenőrzésre. Az Esélynap rendezvényre első alkalommal került sor Kamondon, de a szervezők a nagy érdeklődés és a pozitív visszajelzés után a folytatás mellett döntöttek.
Az Esélynapot Hanich Ferenc, a dákai intézmény igazgatója és Asbóth Szabolcs, Kamond község polgármestere nyitotta meg, ahol a megyei szociális intézmények mellett Fővárosi Önkormányzat Foglalkoztató Intézete Darvastó, a Fogyatékos Személyek, Pszichiátria és Szenvedélybetegek Otthona Szentgotthárd, a Kemenesaljai Egyesített Kórház, a Pszichiátriai Szakambulancia Intaháza, a Fogyatékosok Nappali Intézménye Pápa, valamint a kertai Közös Fenntartású Általános Iskola diákjai képviseltették magukat. Az Esélynapot megtisztelte a Veszprém Megyei Önkormányzattól Rybár Judit szociális referens asszony is.
A résztvevőket változatos programokkal várták a szervezők, volt röplabda- és kispályás futballverseny, valamint ügyességi sorversenyek a jelentkező csapatoknak, az egyéni versenyben indulóknak pedig lengőteke és asztalitenisz verseny. A sportprogramok mellett egészségügyi mérésekre és tanácsadásra is volt lehetőség, megismerkedhettek a reformkonyha egyes ételeivel, rostos italaival. Nagy sikere volt a kóstolónak, a helyben készített változatos ízű gyümölcs- és zöldségsalátáknak, a látványnak is gyönyörű grillezett zöldségeknek.
Az Esélynap meghívott sztárvendégei a Lombard Pápa Termál FC játékosai voltak - Farkas Attila, Bárányos Zsolt, Szabó Zsolt, Venczel Balázs – akik kapura rúgó versenyt vezettek, illetve barátságos meccset játszottak az Esélynap résztvevőivel. A nap végén minden csoport az ajándékcsomag mellé még a focisták által dedikált labdát is hazavihetett.

Összes hír 2009-től napjainkig