Accessibility Tools

Skip to main content

"Te szedd 2011"

2011. május 17
Veszprém megye is csatlakozik az önkéntes hulladékgyűjtési akcióhoz május 21-én
 
"TeSzedd! 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért"- ezzel a címmel indul hazánk eddigi legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtési akciója 2011. május 21-én.
A kampányt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ Alapítvánnyal közösen indította el az Önkéntesség Európai Éve kapcsán. A program Veszprém megyei sajtótájékoztatóját a Megyeházán rendezték meg, ahol jelen volt többek között a program egyik nagykövete, Miklósa Erika operaénekesnő.
Az akció célja, hogy az önkéntesek bevonásával egy nap alatt megtisztítsuk az illegális hulladéktól az országot, a megyét és közben felhívjuk a figyelmet a társadalmi szerepvállalás és a környezetvédelem fontosságára. A Vidékfejlesztési Minisztérium szakembereinek becslései szerint több mint 20 ezer illegális szemétlerakó hely található hazánkban.
A akció megyei koordinátora a veszprémi Kör Alapítvány. A szervezők az akció során zsákokat, kesztyűket biztosítanak a résztvevő önkénteseknek és természetesen gondoskodnak az összegyűjtött hulladék elszállításáról is- hangzott el a sajtótájékoztatón.
Akik szeretnének részt venni a május 21-i akcióban, azoknak előzetesen regisztrálniuk kell a kampány weboldalán, a www.teszedd.hu-n, a további teendőkről és az akció részleteiről a program helyi koordinátora e-mailben küld majd információt a jelentkezőknek.
A programhoz kapcsolódott megyénkben a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal már megtartotta a „Te szedd 2011” akció főpróbáját, hiszen márciusban a csopaki Növény-és Talajvédelmi Szolgálat munkatársai, áprilisban pedig az erdészeti igazgatóságok munkatársai tartottak önkéntes hulladékgyűjtési akciót a 71-es út mellett valamint a megye több erdőterületén- emlékeztetett Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott.
A Veszprém Megyei Önkormányzat levélben hívja fel a fenntartásában lévő oktatási intézmények figyelmét a május 21-i akcióra és az önkéntes munka fontosságára- jelezte Kovács Norbert alelnök.
Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere elmondta, a kezdeményezéshez a megyeszékhely is csatlakozik, az önkéntes munkát az önkormányzati képviselők koordinálják majd saját körzetükben az országos akció napján.
Veszprém megyében 70 településen, 150 helyszínen lehet szemetet szedni május 21-én. Mátyás Mónika megyei koordinátor tájékoztatása szerint megyénkből eddig 4000 regisztráció érkezett, de az önkéntesek száma várhatóan ennél jóval magasabb lesz.
Az eddigi regisztrációk alapján Pápa városa jelölte ki a legtöbb helyszínt, ahol önkéntesen lehet majd szemetet szedni május 21-én - tette hozzá a megyei koordinátor.

Összes hír 2009-től napjainkig