Accessibility Tools

Skip to main content

Barokk főúri enteriőr kiállítás nyílik a pápai Esterházy-kastélyban

2011. május 20
2011. május 21-én, szombaton délelőtt 10 órakor ünnepélyes keretek között nyitják meg a közönség előtt a pápai Esterházy-kastély felújított főúri termeit. Az épület falai között megelevenedik az Esterházy-család élete, grófokkal, inasokkal, táncosokkal, este pedig a Marquise együttes zenei estje várja a vendégeket.
 
A nagyszabású rendezvényre valamint kastélylátogatásra invitálta a veszprémieket, a megyében élőket az a pápai delegáció, amely ma kora délután érkezett a megyeszékhelyre dr. Áldozó Tamás polgármester vezetésével.
A korhű, díszes barokk öltözetbe bújt küldöttség tagjait a Megyeház téren fogadta Lasztovicza Jenő a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács Norbert alelnök és Takács Szabolcs a Kormánymegbízotti Kabinet vezetője.
Ha eljönnek hozzánk Pápára, olyat látnak, amilyet még soha- ígérte a város polgármestere a megye vezetőinek. Lasztovicza Jenő a megyegyűlés elnöke valamint Takács Szabolcs kabinetvezető megköszönték a látogatást, a kedves invitálást, majd a Megyeháza épületébe hívták a vendégeket és frissítővel kínálták őket. Ezt követően a barokk ruhás delegáció az Óváros térre vonult – gyalogosan és hintón, rendőri felvezetéssel-, ahol Veszprém polgármestere fogadta őket.
A delegáció az elmúlt napokban járt már Balatonfüreden, Ajkán és Várpalotán is, ahol szintén a kastélynyitót népszerűsítették a Veszprém megyei lakosság körében.
Pápa Város Önkormányzata az Esterházy-kastély felújítására 186 millió forint összegű támogatást nyert el a Norvég Alapból, 1,6 milliárd forintot pedig a Közép-Dunántúli Operatív Program pályázatán 360 milliós önrész mellett.
A felújítási munkálatok tovább folytatódnak a kastélyban, amely a tervek szerint 2013 tavaszára újul meg teljes egészében.
A felújított főúri termek kizárólag tárlatvezetéssel látogathatók, melyet keddtől vasárnapig -13.00 órától 17.00 óráig- óránként vehetnek igénybe az érdeklődők, míg délelőtt 10.00 órától múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak itt.

Összes hír 2009-től napjainkig