Accessibility Tools

Skip to main content

Európa Fesztivál, Pays da la Loire

2011. május 23
2011. május 5-9. között a Balaton és Pays de la Loire régiók közötti együttműködés keretében Veszprém, Zala és Somogy megyék egy-egy ifjúsági csapattal képviseltették magukat az immáron második alkalommal megrendezett Európa Fesztiválon. Veszprém megye diadaláért a versenyeken a pápai Petőfi Sándor Gimnázium sportolói küzdöttek.
 
Pápai gimnazisták az Európa Fesztiválon
 
A pápai Petőfi Sándor Gimnáziumot érte az a megtiszteltetés, hogy Veszprém megyét képviselje a franciaországi Laval városában, immáron másodszorra megrendezett Európa Fesztiválon (először 2008-ban rendezték meg Mayenne megyében).
Az Fesztivál célja, hogy a sport és a kultúra segítségével fogja össze az európai országok fiataljait, akik 750-en - sportolók és a művészeti előadók - 13 országból érkeztek
és helyi családoknál kerültek elhelyezésre.
A Petőfi Gimnáziumból egy labdarugó, míg Zala és Somogy megyéből egy kórus, egy ír tánc és egy dráma csapat kelt útra.
A sportmérkőzések előtt nemzetközi csapatokat állítottak össze a szervezők.
A mi 8 pápai fiúnk, 3 görög fiúval és 2 lengyel lánnyal működött együtt és első helyezést értek el.
A fesztivál legkiemelkedőbb eseménye az Európa diszkó és a gigantikus piknik volt, ahol az összes résztvevő a vendéglátó családjával együtt jelent meg.
A fesztivál ünnepélyes bezárását a nemzeti himnuszok elhangzása jelezte, ahol elégedetten állapíthattuk meg, hogy résztvevő fiataljaink méltóan képviselték hazánkat ezen a rangos eseményen.
 
Laval, 2011.05.10.
 
Somogyi Luca
Pápa, Petőfi Sándor Gimnázium

Összes hír 2009-től napjainkig