Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megyébe látogatott a Tajvani Közös Üzleti Tanács delegációja

2011. május 23
A Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság meghívására május 19-én a Tajvani Közös Üzleti Tanács delegációja látogatott megyénkbe. A megye több városát is érintő látogatás Ékes József országgyűlési képviselő, a baráti társaság elnökének szervezésében jött létre.
A veszprémi megyeházán Lasztovicza Jenő, a Megyei Közgyűlés elnöke fogadta a delegációt. Köszöntőjében kiemelte, Magyarország logisztikai szempontból ideális helyen fekszik, az európai szállítások útvonalának középpontjában. A Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság azon dolgozik, hogy szorosabb legyen a két gazdaság közötti együttműködés – tette hozzá. Ezt követően a küldöttség megtekintette a megyét bemutató rövidfilmet és Lasztovicza Jenő diavetítéssel színesített előadását. A továbbiakban Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere üdvözölte a delegációt és mutatta be Veszprém városát, és kiemelte, hogy szívesen látják az újonnan kialakított ipari területeken a tajvani befektetőket.
Fred P. C. Huang, a Tajvani Gépipari Szövetség tiszteletbeli elnöke köszönetet mondott a Tajvan felé fennálló vízumkényszer és a kettős adózás eltörléséért, majd reményét fejezte ki, hogy a tajvani befektetők jelentős beruházásokat eszközölnek Magyarországon.
David Yeung-Ching Chou, a Tajpeji Képviseleti Iroda gazdasági részlegének vezetője országa lendületes fejlődéséről számolt be: Tajvané a világ egyik legerősebb gazdasága. A GDP mutatójuk háromszor nagyobb a magyarokénál, s jelentős a valutatartalékuk is. A Veszprém megyei politikusok támogatását is kérte ahhoz, hogy hazája tovább mélyíthesse kapcsolatait az Európai Unióval.
A megyeházi látogatás után a küldöttség Balatonfüred, majd Ajka érintésével Pápára látogatott, majd Devecser érintésével Tapolcán fejeződött be a megyei programjuk.
A devecseri látogatást követően Fred P.C. Huang, a delegáció vezetője 10.000 dollárt ajánlott fel a magánvagyonából a vörösiszap károsultak megsegítésére.

Összes hír 2009-től napjainkig