Accessibility Tools

Skip to main content

Új járóbeteg-szakellátó központ Sümegen

2011. május 31
Korszerű eszközökkel felszerelt járóbeteg-szakellátó központot adtak át május 26-án Sümegen. A mintegy 320 millió forintos pályázati támogatással elkészült objektum ünnepélyes avatásán Simon Lajos, a sümegi kistérségi társulás korábbi elnöke hangsúlyozta: az összefogás szép példája valósult meg Sümegen.
 
A régi kórházi épületek teljes felújítását, bővítését magába foglaló projekt mintegy 1054 négyzetméteres alapterületet érint. Az épületben hét rendelőhelyiség, vérvételi hely, tornaszoba, oktatóterem, gyógyszertár, valamint több egyéb kiszolgáló helyiség várja a betegeket. Az akadálymentesített létesítmény tizenhét szakrendelésnek biztosít helyet: gyermekgyógyászat, nőgyógyászat, fül-orr-gégészet, érsebészet, neurológia, pszichiátria, szemészet, reumatológia, fizikoterápia, sebészet, urológia, gasztroenterológia, belgyógyászat, diabetológia, bőrgyógyászat, tüdőgyógyászat és kardiológia.
Lasztovicza Jenő, a Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, az intézmény nemcsak a legkorszerűbb felszereléssel, eszközökkel szolgálja ki a mintegy 25 ezres kistérség lakosságát, hanem azt a lehető leggazdaságosabb módon teszi. Azaz, bizonyos feladatokat, feladatköröket a mai digitális háttér segítségével integrálnak, megosztanak, mindezt úgy, hogy a beteg érdekeit is maximálisan figyelembe veszik. Az ünnepélyes szalagátvágás után tartott sajtótájékoztatón Lasztovicza Jenő és Turcsi József, a kistérségi társulás mai elnöke külön köszönetet mondott Simon Lajosnak a beruházás megvalósulásában végzett áldozatos munkájáért.
A csaknem 320 milliós uniós támogatáshoz egyébként 35,5 millió forint saját forrást kellett biztosítani, amelyhez az Önkormányzati Minisztérium 12,4 milló, a megyei önkormányzat 10,6 millió forintnyi vissza nem térítendő, a saját forrást kiegészítő támogatással járult hozzá.

Összes hír 2009-től napjainkig