Accessibility Tools

Skip to main content

Wunsiedeli delegáció látogatása megyénkben

2011. június 17

A Veszprém Megyei Önkormányzat hatékony nemzetközi kapcsolatait reprezentálva június 13-17. között közigazgatási szakembercsere keretében négy fős delegációt lát vendégül megyénk a németországi Wunsiedel körzetéből.

A wunsiedeli delegáció tagjai:

Gerhard Hanske, közigazgatási igazgató, a hivatal önkormányzati vezetője

Christian Kreipe, Fichtelgebirgei Természeti Park/Kertészeti Tanácsadás vezetője

Tobias Köhler, az elnöki iroda munkatársa

Martina Gorny, a hivatal természetvédelmi hatóságának munkatársa

A testvérmegyéből érkező kollégák látogatásuk során a természetvédelem, a környezettudatosság, a kertépítés témájában szeretnének tájékozódni.
A küldöttséget június 14-én Dr. Imre László főjegyző tájékoztatta a megyei önkormányzat aktuális szakmai törekvéseiről. Örömmel számolt be a jelenleg megyei fenntartásban működő Balatonfüredi Kertészeti Szakiskolában elindított környezettudatos nevelésről, mely rendkívül fontos üzenet a jövő generációja számára. Említést tett a hulladékgazdálkodás helyzetéről is, amely sajnos Magyarországon még gyerekcipőben jár. Hozzátette, a szelektív anyagok fogadására és feldolgozására még nem készült fel maximálisan az ipari szektor és az emberek tudatába sem épült még be teljesen a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlata. A megyei főjegyző beszélt a magyarországi közigazgatás várható átalakításáról és a Megyei Önkormányzati Hivatal új struktúrájáról is.

A delegáció tagjai a megyei tartózkodásuk során megtekintették a Királyszentistváni regionális hulladéklerakót, látogatást tettek a vörösiszap sújtotta Devecser Kolontár térségében, valamint felkeresték a balatonfüredi Kertészeti Szakiskolát is.

Az évenként sorra kerülő szakembercsere keretében számos kolléga ismerkedhetett már meg a hivatali és esetenként intézményi feladatainkkal és viszonzásként természetesen a Veszprém megyei kollégák a Landratsamt hivatali és intézményi tevékenységével (többek között a közigazgatás, egészségügy, szociális feladatok, környezetvédelem, gazdaság, pénzügy, oktatás szakterületi munkájával).

 

Összes hír 2009-től napjainkig