Accessibility Tools

Skip to main content

Ülésezett a Megyei Közgyűlés

2011. június 28
A megyei önkormányzat közgyűlése június 23-ai ülésén több közoktatási intézmény igazgató megbízásáról döntött. A jövőben a zirci III. Béla Gimnáziumot Balázsné Györek Zsuzsanna irányítja, a várpalotai Faller Jenő Szakképző Iskolát továbbra is Bőle Károlyné vezeti majd. A sümegi Kisfaludy Sándor Gimnáziumban is Tobakné Bella Mária folytathatja a megkezdett igazgatói munkát. Szigethi Csaba a balatonfüredi Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskolát vezetheti tovább.
Az eredménytelenül végződött pályázat miatt a pápai Bartók Béla Zeneiskola irányításával kapcsolatos teendőket továbbra is Hetyei József, a várpalotai Thuri Gimnáziumban pedig Vizl Mária látja el.
A megye oktatási intézményei közül a megyei önkormányzat fenntartásában működik tovább a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium, a tapolcai Batsányi Gimnázium, a Járdányi Pál Zeneiskola és a Szász Márton Speciális Szakiskola. A megye fennhatósága alatt működik tovább a várpalotai Thuri György Gimnázium, a Faller Jenő Szakközépiskola, és a Bartos Sándor Speciális Iskola, valamint a zirci III. Béla Gimnázium.
A balatonfüredi Lóczy Gimnázium, valamint a Széchényi Kertészeti Szakképző iskola fenntartásáról a jövőben a település önkormányzata gondoskodik.
A közgyűlés elfogadta a Csolnoky Ferenc Kórház pályázatairól szóló beszámolót, amely tartalmazza a Regionális Onkológiai Centrum létrehozását. A beruházás tervezett költsége 3.9 milliárd forint, amiből a megyei önkormányzat 1.4 milliárd forintot biztosítana, a hiányzó összeget európai uniós támogatásból remélik. A pályázat befogadása megtörtént, jelenleg az elbírálás szakasza zajlik.
A továbbiakban a közgyűlés 2014 végéig meghosszabbította az együttműködési megállapodást a megyei képviselettel rendelkező nyugdíjas szervezetekkel.

Összes hír 2009-től napjainkig