Accessibility Tools

Skip to main content

Pro Comitatu díj az 50 éves jubileumát ünneplő Bakony Fotóklubnak

2011. július 05
Immár huszonnyolcadik alkalommal nyitotta meg kapuit a Fotóművészeti Nyári Egyetem július 2-án, a veszprémi VMKK-ban. Az idei találkozóra közel százötven fotográfus jelentkezett.
Az ünnepélyes megnyitón a szervező Bakony Fotóklub vezetője, Mátyus Károly Pro Comitatu-díjat vehetett át Polgárdy Imrétől, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnökétől. Az elismeréssel a klub hosszú évek óta folytatott eredményes munkáját díjazták. A rendezvényen Győri Lajos, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elnöke is köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, minden évben a nyári egyetem megnyitójával közösen mutatják be a Mafosz-szalon anyagát is, mely a kortárs fotóművészet egyik legjelentősebb fóruma. Az idei pályázatra több mint ötszáz alkotó ezernél is több képet küldött, melyek közül a legjobbakat először Veszprémben, a VMK előcsarnokában állították ki. A tárlat megnyitóját követően számos fotóművész-diplomát, valamint szakmai elismerést is átadtak.

A komoly szakmai rangot kivívott fotós szabadegyetemet idén az alapításának ötvenedik évfordulóját ünneplő Bakony Fotóklub szervezi. A jövő szombatig tartó nemzetközivé szélesedett rendezvényen közel százötven fotós vesz részt, Veszprém testvérvárosaiból is érkeznek fotográfusok. A hét folyamán programjaikat számos szakmai előadás, fotóművészeti bemutató és fotótúra színesíti.
Vasárnap Veszprém történelmi belvárosában és a Séd-völgyben tettek látogatást, ahol délután a jezsuita templomnál fellépett a Veszprém Táncegyüttes is. Hétfőn Balatonfüred és Tihany, kedden pedig bakonyi túra vár a fotósokra Pápa és Zirc érintésével.

Összes hír 2009-től napjainkig