Accessibility Tools

Skip to main content

Interkulturális Európa, nemzetközi tábor Alsó Ausztriában

2011. július 07
A 2011. évi Európai Ifjúsági Találkozó, július 2-9. között Tulln an der Donau-ban kerül megrendezésre az Ifjúsági Üdülőben. „Akcióban az ifjúság” program keretében Alsó-Ausztria és az Alsó-Ausztriai Ifjúsági Referatúra projektje, Interkulturális Európa címmel várta a résztvevőket Európából és a világból. Csehország, Szlovákia, Magyarország, Bulgária, Olaszország és Alsó-Ausztria, Libanon és India fiataljai fogadták el a meghívást.
A programban részt vesz az Alsó-Ausztriai Tartományi Akadémia, melynek támogatási akciója: a „Szomszédok vagyunk” címet viseli.
2011. július 4-én látogatta meg a tábort Kovács Norbert a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke, Semmeringen.
A nap folyamán a fiatalok egy labdarúgótornán vettek részt, lányok, fiúk vegyesen a sípálya alján kialakított felfújható, fűrészporos talajú focipályán. Itt a helyi fiatalok nyertek, Zala megye fiataljai a harmadik, a Veszprém megyeiek az ötödik helyezést érték el. Ezután a csoportok az ifjúsági munka kihívásáról beszélgettek. Este ládaépítésben versenyeztek a vállalkozó kedvű fiatalok.
Az Alsó Ausztria Ifjúsági nemzetközi tábor megnyitó ünnepségén részt vettek: Herman Hauer az Alsó-Ausztria Tartomány Parlament képviselője, Norbert Steiner Semmering település alpolgármestere, Wolfgang Juterschnig Alsó-Ausztria Tartomány ifjúsági és oktatási referense, Alsó-Ausztria Tartomány ifjúsági ügyekért felelős osztályvezetője Mag. Windholz és helyettese Albert Kastl.
A köszöntőt Herman Haurer mondta, aki hangsúlyozta az ifjúság fontos szerepét a nemzetek kapcsolatában és a jövő építésében. Ezért is örül Alsó Ausztria tartományi parlamentje, hogy házigazdája lehet a rendezvénynek.
Külön köszöntötték a díszvendéget, Kovács Norbertet a Veszprém megyei közgyűlés alelnökét. A rendezvényen rész vett Peter de Martin, az ARGE (Duna-menti Országok Régiói Munkaközösségének) főtitkára is. Elmondta, hogy az elfogadott Duna stratégiában nemcsak az érintettek, hanem mind a tizenkilenc magyar megyének fontos szerepe lehet. Az osztrák partner örömét fejezte ki alelnök úr látogatása miatt, hiszen a kapcsolatok már több év tízedre nyúlnak vissza és szükség van a hivatalos és kötetlen megbeszélésekre is, a további kapcsolatok érdekében. Az ifjúsági kapcsolatok új lendületet kapnak a találkozások által.

Összes hír 2009-től napjainkig