Accessibility Tools

Skip to main content

"Művészet kőben"

2011. július 07
A Veszprém Megyei Önkormányzat és a németországi Landratsamt (Körzeti Tanács) Wunsiedel i. Fichtelgebirge közötti több évtizedes együttműködés keretében került sor 2011. június 27. – július 2. között a kő szimpóziumra, „Művészet kőben” címmel, a Wunsiedel városában működő Európai Továbbképző Központ szervezésében.
A szimpóziumon Veszprém megyéből Diénes Attila szobrászművész vett részt orosz, olasz, belga, német művészek társaságában.
A művészek a központ által biztosított kő anyagból (márvány, mészkő, gránit stb.) dolgoztak, ahol a hazájukban előre elképzelt művet formálták meg. Ezek a művek ezután egy évre a város különböző helyszínein kerülnek elhelyezésre.

Az egy év letelte után a művészek dönthetnek a mű sorsáról.

A szimpóziumot az Európai Továbbképző Központ igazgatóhelyettese, Erwin Hornauer nagyon sikeresnek értékelte. Tájékoztatott továbbá arról, hogy a nemzetközi művészcsoport teljesítménye „emberfeletti” volt, a legjobbat, a legszebbet hozták ki e nem éppen könnyen megmunkálható anyagból, a kőből.

Diénes Attila műve az „Örvény”, mely az egyheti tevékenysége eredményeként született. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Ezúton is köszönjük a lehetőséget, hogy Veszprém megye ily módon is bemutatkozhatott Németországban, Wunsiedelben.

A fotón: a művész munka közben
Művész munka közben

Összes hír 2009-től napjainkig