Accessibility Tools

Skip to main content

Új épületbe költözött a devecseri rendőrőrs

2011. július 12
A vörösiszap által megrongál rendőrségi épületet teljesen új helyen mindössze két hónap alatt építették fel. A modern épületben három szolgálati lakást is kialakítottak, az egyiket már július 8-án, az avatás napján birtokba vették.
A belügyi tárca államtitkára az ünnepélyes átadón arról beszélt, hogy az örs átadása majdnem pontosan kilenc hónappal a katasztrófa után szimbolikus jelentőségű.
Az épület a rendet szimbolizálja, ami a legfontosabb közösségi érték, megteremti a mindennapok biztonságát, a boldogulás alapfeltételeit- mondta Kontrát Károly. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy Magyarország a katasztrófa szörnyű pillanataitól kezdve erős országként, nemzetként állt helyet. Valódi nemzeti együttműködés, összefogás valósult meg Devecserben, Kolontáron, illetve Somlóvásárhelyen, a szűkebb és tágabb környezetben, a határon belül és azokon túl- tette hozzá.
Bakondi György, a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője azt hangsúlyozta, hogy magyar történelemnek örökre sötét napja marad 2010. október 4-e.
- Ez soha többé nem ismétlődhet meg Magyarországon, ezért mindent megteszünk. A főigazgató az újjáépítés kapcsán kiemelte a példás helytállást, a komoly szervezőmunkát és az óriási költségeket.
Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy az épület a tragédia, az emberi felelőtlenség mementója is egyben. Töreki Sándor ezredes, megyei rendőrfőkapitány beszédében pedig megemlítette, hogy nemcsak egy hivatali épületet adnak át, de abban három szolgálati lakást is kialakítottak, így a szolgálat elvégzése még hatékonyabbá válhat a kistérségben.
Az ünnepi beszédek szónokai méltatták a katasztrófa idején, a drámai napokban saját testi épségüket sem kímélő rendőröket, tűzoltókat, katasztrófavédelmi dolgozókat, civileket.
Az ünnepség zárásaként a történelmi egyházak képviselői megszentelték és megáldották az új épületet. A rendezvényen részt vett Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a kistérség polgármesterei is megjelentek.
 
 

Összes hír 2009-től napjainkig