Accessibility Tools

Skip to main content

Megbeszélés a pálkövei Bajcsy Zsilinszky porta jövőbeli hasznosításáról

2011. július 15
A Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság kezdeményezésére július 15-én helyszíni megbeszélésre került sor Pálkövén a Bajcsy Zsilinszky Emlékház jövőbeli kulturális és turisztikai hasznosításának lehetőségeiről. A találkozón jelen volt Kovács Norbert, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Limbacher Gábor, a megyei múzeum igazgatója, Horváth Dezső polgármester, valamint a hivatal és a múzeum felelős munkatársai.
Kovács Norbert köszöntötte a megjelenteket, majd bevezetőjében hangsúlyozta: a Megyei Önkormányzat minden ingatlanát kiemelt figyelemmel, „jó gazda” módjára kezeli. Ezt követően Dr. Limbacher Gábor ismertette az emlékház történetét, amely 2007 óta nem látogatható és a jelen törekvése, hogy élettel töltsék meg a házat és környezetét, valamint a „Balaton felfedezése” címen új kulturális tartalmat teremtsenek. Ennek szellemében nyújtott be és nyert el a TÁMOP-Iskolabarát program keretében pályázatot a Megyei Múzeumi Igazgatóság, melynek eredményeként nyári diáktáborok szervezésére nyílik lehetőség.
Horváth Dezső polgármester hozzászólásában támogatásáról biztosította a kezdeményezést és az emlékház környezetének ápolására, a park megközelítésének biztosítására vállalt kötelezettséget.
Kovács Norbert alelnök a közeljövőben megkötendő együttműködési megállapodás gondolatát szorgalmazta, amelyben minden közreműködő fél feladatait rögzítenék.
A múzeum igazgatója végül partnerséget kért a település vezetőjétől az emlékházhoz vezető út kitáblázásának kérdésében, valamint említést tett a jövőbeli új TÁMOP-os pályázati lehetőségek igénybevételéről is.

Összes hír 2009-től napjainkig