Accessibility Tools

Skip to main content

Gyermekvédelmi csereprogram résztvevői Veszprém megyében

2011. július 21
Veszprém megye jól működő nemzetközi kapcsolatainak újabb fejezeteként a Kovászna megyei és Maine-et Loire megyei partnerek bevonásával, gyermekvédelmi programra került sor július 18-24. között a Veszprém Megyei Önkormányzat költségviselésével. A projekt gyökerei 2005-re nyúlnak vissza. A háromoldalú együttműködés tartalmi elemeit meghatározó Konzultatív Tanács döntése értelmében a gyermekvédelmi csereprogram során az intézetekben élő fiatalok lehetőséget kapnak a külföldi élményszerzésre, a kikapcsolódásra. A találkozók alkalmával pedig a kísérő nevelőik tapasztalatcseréire is lehetőség nyílik.
Megyénkben 12 fiatal vendégeskedik. Minden testvérmegye 6-6 gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló 14-19 év közötti fiatalnak biztosított lehetőséget a csereprogramban. A Veszprém megyei fiatalokkal és a gondozottak kísérő nevelőivel együtt összesen 26 fő részvételével zajlik az esemény.
Kovács Norbert, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke július 19-én hivatalában fogadta a csoportot. Örömmel üdvözölte a megjelenteket, majd végigkalauzolta a vendégeket a Megyeházán és röviden ismertette a megyei önkormányzat tevékenységét is.
A gyermekek heti programjában veszprémi városnézés, állatkerti látogatás, pápai strandfürdőzés mellett a Tihanyi Bencés Apátság megtekintése is szerepel, valamint a zirci Arborétum és a Bakony múzeum felkeresésére is sor kerül. A fiatalok találkozhatnak az almádi gyermekotthon gondozottjaival is, majd programjuk a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ lókúti lakásotthonjában szervezett búcsúesttel zárul.
 

Összes hír 2009-től napjainkig