Accessibility Tools

Skip to main content

Bajnokok köszöntése a Megyeházán

2011. július 25
Nagy ütemben zajlanak a nyári világversenyek, amelyeken a Veszprém megyei sportolók komoly eredményeket értek el. Athén adott otthont a speciális nyári olimpiai játékoknak ebben az esztendőben. A magyar csapat nagy sikert aratott, hiszen 51 aranyérmet, 32 ezüstérmet és 25 bronzérmet nyertek sportolóink. Az olimpiai csapat esküje Schmitt Pál köztársasági elnök úr jelenlétében történt, hazaérkezésükkor pedig fogadta őket Czene Attila sportért felelős államtitkár.
A sikerekben Veszprém megyei sportemberek, edzők és versenyzők is aktívan közreműködtek. Gulyás Gergő 100 méteres gyorsúszásban és a váltó tagjaként első, 100 méteres pillangóúszásban 4. helyezést ért el.
A Szautner Mihály vezette atlétikai csapatban Bogdán Csaba 800 méteres síkfutásban ezüstérmes, 400 méteren bronzérmes lett. Az ezüstérmes labdarúgócsapat tagjai Kolompár András, Kolompár István, Orsós Sándor, a partnerjátékosok Horváth Ádám és Hegyi József voltak, valamennyien a Balla DSE-Pápa sportolói.
Az athéni versenyekkel egy időben Lille-ben rendezték meg az atlétikai ifjúsági világbajnokságot. A versenyre esélyesként kiutazó Pásztor Bence ifjúsági világcsúccsal 82 méter 60 centivel bizonyított. Zentai Tibor tanítványa folytatta azt az 1950-es években kezdődő sorozatot, melynek eredményeként minden időszakban volt meghatározó Veszprém megyei sportember a kalapácsvetők között. Csermák József és Kiss Balázs példaképként állnak a felnövekvő és egyre jobb eredményeket elérő sportolók előtt.
Kovács Norbert, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke július 22-én hivatalában fogadta köszöntötte a sportolókat és edzőiket. Köszöntőjében hangsúlyozta a sport fontosságát, a tudatos, fokozatos építkezést, a szakértő edzők és szülők segítségét az ifjú sportolók fejlődésében.
-Büszkék vagyunk rátok és kívánjuk, hogy a jövőben is sok örömet szerezzetek a megyének, városotoknak – mondta, majd elismerő okleveleket, Veszprém megye olimpikonjairól és Csermák Józsefről szóló könyvet és Veszprém megye pólót nyújtott át a sportolóknak.
A fogadáson köszöntötték Gulyás Gergő speciális olimpiai bajnokot, édesanyját és Dörnyeiné Barabás Évát a Szivárvány egyesület elnökét. Gergő edzője File István.
Pásztor Bencét elkísérte Zentai Tibor edző, aki beszámolt arról, hogy a napokban is több versenyzője vár fellépésre Európa különböző korosztályos bajnokságain. A találkozón jelen volt a Vedac ügyvezető elnöke, Németh Attila is.
A pápai sportolók és vezetőik köszöntésére szeptemberben, iskolájuk évnyitó ünnepségén, tanáraik és diáktársaik körében kerül sor.

Összes hír 2009-től napjainkig