Accessibility Tools

Skip to main content

Felújítják az egykori tapolcai úttörőtábort

2011. július 27
A 2012-es szezontól nagyobb, komfortosabb jobb minőségű szobákkal várják a vendégeket a badacsonytomaji Eldorádó Kempingben, amely egykor tapolcai úttörőtáborként működött. Az 59 millió forintos uniós támogatással, összesen 131 millió forintos beruházással megvalósuló fejlesztés részleteit kedden mutatta be Mezőssy Zoltán, az Eldorádó kempinget és motelt működtető vállalkozás vezetője a városi önkormányzat, valamint a megyei önkormányzat és a régió vezetőinek társaságában.
 
Mint elmondta, a negyven éves faépületek helyére 22, téglából épített szoba kerül, modern fürdővel, alternatív energiával működtetett klimatizálással. Két szoba mozgáskorlátozottak és más fogyatékkal élők számára is teljesen használható lesz. A pályázati szerződésben az eddigi 4,5 hónapos nyitva tartás helyett hét hónapot vállaltak évenként. Ez a szolgáltatási kínálat mellett a dolgozók foglalkoztatásában is fontos bővülést jelent.
Dr. Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke szerint azért is nagyon fontosak az ilyen minőségjavító fejlesztések, mert a jelenlegi helyzet szerint a közép-dunántúli régióban a következő években nem lesz uniós forrás szállásfejlesztésre. A korábbi keretek kimerültek, az új meg csak több éves átfutási idő után nyílik meg. Mivel a Balatonnal határos másik két régióban az idén is lesz pénz, Veszprém megye lemaradhat a versenyben, ha nem lesznek megfelelő hazai keretek erre a célra. A BFT ezért is tett javaslatot egy négy esztendőn át, évenként tízmilliárd forintos hazai fejlesztési forrás biztosítására.
Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke reményének adott hangot, hogy ezek a problémák megoldódnak, ha a terveknek megfelelően a fejlesztési döntések a régióktól visszakerülnek a megyei közigazgatási szintre. Ha ez megtörténik, Veszprém megyében biztosan lesz forrás a turizmus fejlesztésére, legyen szó akár a Bakonyról vagy a Balatonról.
 

Összes hír 2009-től napjainkig