Accessibility Tools

Skip to main content

Rendkívüli munkaülést tartott a megyegyűlés

2011. augusztus 17
A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése augusztus 16-án rendkívüli munkaülést tartott a Megyeházán. A képviselők nyolc napirendi pontot tárgyaltak meg. Egyhangúlag fogadták el az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának, valamint a „Veszprém Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány” alapító okiratának módosítását, majd tájékoztatót hallgattak meg a megyei önkormányzat gazdasági helyzetéről. Az előterjesztés rámutatott, hogy a költségvetés működési bevételei 2008 óta 42 százalékkal estek vissza. Az elmúlt három évben csak az illetékbevételek csökkenése miatt egymilliárd forinttal kevesebb pénz folyt be a megye költségvetésébe.
 
A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház üzleti tervének első féléves teljesítéséről Dr. Rácz Jenő számolt be a képviselőknek. A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően a közeljövőben várhatóan 8 millió forinttal emelkedik a járóbeteg ellátás kerete - hangsúlyozta a főigazgató.
A továbbiakban határoztak a Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról, valamint az intézmények élelmiszer közbeszerzéseinek előkészítésről is. Végül a megyegyűlés hozzájárulását adta ahhoz, hogy a bezárt zirci tanuszodát a helyi kórház-rendelőintézet gyógyászati célokra átvegye.
 

Összes hír 2009-től napjainkig