Accessibility Tools

Skip to main content

Wunsiedeli fiatalok önkéntes munkája Veszprém megyében

2011. augusztus 22
A Veszprém Megyei Önkormányzat nemzetközi ifjúsági csereprogramjának résztvevői körében az elmúlt esztendőben nagy sikere volt az önkéntes segítő munkának, melynek emlékét a mai napig őrzi a lesencetomaji intézményünk. Az idén a programra jelentkező résztvevők először a tavalyi alkotásokat tekintették meg, majd azt követően Sümeg-Nyírlakra, a Pszichiátriai Betegek és Idősek Integrált Otthonába utaztak.
 
A legrégebbi nemzetközi kapcsolatunkban – Wunsiedellel 1984 óta létezik az együttműködésünk – minden esztendőben keressük azokat az ifjúsági aktivitásokat, amelyekkel színesebbé, eredményesebbé tehetők a programok. Az önkéntesség évének jegyében a Sümeg Nyírlaki intézményünkben közös kerti munkán vettek részt a német és magyar fiatalok.
A helyszínre látogató Kovács Norbert, a Megyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, Magyarországhoz és Veszprém megyéhez már nemcsak, mint egy szép helyhez, hanem a közös munka által egy maradandó alkotáshoz is kötődnek a résztvevők. Az ifjúsági csereprogramok a megélt közös élmények és sikerek révén válnak emlékezetessé.
A munka során a régi kőpadokon felújították az ülőrészt és sziklakertet hoztak létre, amely a bejáratnál kedves cserépalakjaival köszönti az intézménybe látogatókat. A lakók és a dolgozók is aktívan részt vettek a tevékenységekben.
A tábor további napjain a fiatalok Veszprém megye nevezetességeivel ismerkedtek, ellátogattak Balatonfüredre, Csopakra, Veszprémbe, majd Devecserbe, Kolontárra és Kislődre is.
Az ifjúsági csereprogram Németországban folytatódik, ahol a táborozók megismerkednek Fichtelgebirge körzet nevezetességeivel, és szociális otthonban végeznek segítőmunkát.
A közös munka, egymás életének megismerése, a közös kulturális tevékenység segíti egymás jobb megismerését és elfogadását- mondta Kovács Norbert alelnök, majd köszönetét fejezte ki az intézménynek az előkészületekért és a lehetőség biztosításáért.
 

Összes hír 2009-től napjainkig