Accessibility Tools

Skip to main content

Rangos röplabdatorna Sümegen

2011. augusztus 29
A magyar bajnokság élcsapatait felvonultató felkészülési tornának adott helyszínt Sümegen a Tatár Mihály sportcsarnok. A házigazda Sümeg első osztályú csapata nem kisebb ellenfelekkel mérhette fel, hogy hol áll a felkészülésben a két hét múlva kezdődő pontvadászat előtt, mint a Magyar bajnok és kupagyőztes Kaposvár, a tavalyi bronzérmes Dunaferr és az évek óta együttjátszó, rutinos Dág csapata.
A torna folyamán számos magas színvonalú összecsapást láthatott a közönség, míg az utolsó mérkőzésen sporttörténeti pillanat következett, hiszen Sümeg városában hazai csapat még semmilyen sportágban nem küzdhetett meg az aktuális magyar bajnokkal. Nagy küzdelem és taktikai csata alakult ki a pályán, az ország legeredményesebb röplabda edzői álltak egymással szemben két jó csapat élén. A hazaiak szakmai igazgatója Botos Ferenc és a bajnok edzője Demeter György is volt magyar szövetségi kapitány, ketten sokszoros magyar bajnokok és kupagyőztesek, nemzetközi szinten is bizonyítottak. A tornán szereplő csapatok erősségét mutatta, hogy a későbbi győztes Dág csapatát egyedül a 4. Dunaferr tudta csak legyőzni.
 
Végeredmény:
1. Dág
2. Kaposvár
3. Sümeg
4. Dunaferr

A díjakat Kovács Norbert a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke és a csarnok névadója Tatár Mihály adták át. Az alelnök gratulált a csapatok teljesítményéhez, köszönetét fejezte ki a szervezőknek a torna megrendezéséért, amelyen élvonalbeli együtteseket láthatott a közönség. Ilyen mérkőzések adhatnak kedvet a jövő játékosainak a röplabdához, hiszen utánpótlás nélkül hosszú távon nem létezhet sem amatőr, sem élsport, hangsúlyozta Kovács Norbert. Végezetül megköszönte a szurkolók bíztatását, majd sok sikert kívánt a bajnoki szerepléshez a csapatoknak.

Összes hír 2009-től napjainkig