Accessibility Tools

Skip to main content

Digitális táblák a nemesvámosi általános iskolában

2011. augusztus 30
Az ősztől 135 tanulót oktató általános iskola már tavasszal megkapta az ötmillió forintot érő öt tantermi csomagot, amelyhez digitális táblák is tartoznak. A pályázat lezárásakor záró rendezvényt tartottak az oktatási intézményben.
 
Kovács Norbert, a Megyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta: a modern kor által rendelkezésünkre álló technikai feltételek felgyorsították az életünket. A tárgyi tudás mellett egyre fontosabb szerep jut a gyakorlatias gondolkodásnak, hogy a diák eligazodjon az információk folyton bővülő halmazában és tudja, hogy hol, mit keressen a világhálón. Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő hozzászólásában kiemelte: aki az iskolát fejleszti, a jövőt támogatja.
Horváth Tünde informatikus pedagógus elmondta, a jövőben a központi szerverre feltöltött tanórai anyagokat a diákok otthonról is elérhetik, ellenőrizhetik a tesztfeladatok megoldását is. Mindemellett a szülők belenézhetnek a naplóba, ahol nyomon követhetik csemetéjük osztályzatainak alakulását.
Az új technika a tanulási zavarokkal küszködőket is segíti. Mindenesetre a vámosi gyerekek körében máris népszerűek ezek az új oktatási eszközök.
 

Összes hír 2009-től napjainkig