Accessibility Tools

Skip to main content

Utcaszentelés Kolontáron

2011. augusztus 30
A kolontári Bezerédi utca lakóinak kérésére utcaszentelő ünnepségre került sor augusztus 27-én, Kolontáron. A vörösiszap katasztrófa során megsérült házakban élő családok a közelmúltban költözhettek új otthonaikba. A kötetlen ünnepségen Tili Károly polgármester köszöntötte a megjelenteket visszaemlékezve a katasztrófa napjaira megemlékezett tíz honfitársunkról, akik a tragédia során életüket vesztették.
Ezt követően Ékes József a térség országgyűlési képviselője kiemelte azt a talán a világon egyedülálló nemzeti összefogást, mely által a károk felszámolása, a családok kárenyhítése és az életkörülmények biztosítása példás módon vált valóra.
Kovács Norbert, a Megyei Közgyűlés alelnöke Lasztovicza Jenő, a Megyei Közgyűlés és a Védelmi Bizottság elnöke - aki a katasztrófa idején éjjelt és nappalt a helyszínen töltve igyekezett segítséget nyújtani a bajbajutottakon – nevében is köszöntötte az utca lakóit és a megjelenteket. Az alelnök személyes emlékéről beszélt, amikor a katasztrófát követő napokban a kolontári templomba tartott, akkor még szinte mindent vörösiszap borított, de ahonnan ma, az összefogás erejének bizonyítékát mutatva egy újjáépített utca házainak csodálatos és lélekemelő látványa tárul mindenki szeme elé. Az ünnepséget Muhoray Árpád dandártábornok is megtisztelte jelenlétével.
Az utcaszentelést Swartz Márton atya Fodor János atya végezte, akik a családok személyes kérésének eleget téve egyes otthonokat is megszenteltek az ünnepség során.

Összes hír 2009-től napjainkig