Accessibility Tools

Skip to main content

Példamutató összefogás eredménye - átadták a Türr Gimnázium új kollégiumát

2011. szeptember 02
A beköltöző diákok jelenlétében adták át augusztus 31-én a Türr István Gimnázium új kollégiumi épületét. Az iskola Arany János Tehetséggondozó programjában résztvevő diákok új szálláshelye az Acsády SZKI volt kollégiumában lett kialakítva. Mint ahogy már hírt adtunk róla, az épületet nyáron közel 55 millió forintból újították fel, így tanulóknak tágas, igényesen kialakított kollégium áll a rendelkezésére. Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Polgárdi Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Áldozó Tamás polgármester, valamint az oktatási intézmény pedagógusai, a városi képviselőtestület tagjai és a kivitelezők képviselői is. Németh Zsolt, a gimnázium igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, nagy előrelépés e nap az intézmény és a kollégium számára, hiszen egy korszerű épülettel gazdagodtak, ezáltal megszűnik az eddigi gond, amit a kollégisták két helyen történt elhelyezése okozott és az új kollégium sokkal közelebb van az iskolához.
 
Ez a beruházás kiváló körülményeket és feltételeket teremt a tanuláshoz, hiszen minden adott ahhoz, hogy nyugodtan készülhessenek a tanórákra és a tanulás mellett pihenhessenek, kikapcsolódhassanak. A diákok két és három ágyas szobákban lakhatnak, tanulásukat számítógép termek, tanulószobák és könyvtár segítik, az ünnepi eseményekhez díszterem is rendelkezésre áll, a kikapcsolódást pedig a szintenként kialakított társalgó is szolgálja.
Az igazgató köszönetet mondott a tulajdonosnak és a fenntartónak valamint a kivitelezőknek és azoknak a tanulóknak, akik munkájukkal hozzájárultak a kollégium felújításához, majd a diákok nevében is megígérte, hogy vigyázni fognak az új kollégiumra és rendeltetésszerűen használják. Dr. Áldozó Tamás avatóbeszédében azt a példaértékű összefogást emelte ki, amely segítségével elkészült az épület rekonstrukciója. Mint mondta, ritkán hallani arról, hogy kollégiumi épület újulhat meg, hiszen a pályázatok nagy része az iskolák, óvodák felújítását teszi lehetővé. A kollégium rekonstrukciója pályázati forrás nélkül, széles összefogás eredményeképpen valósulhatott meg. Ez nem csak azért példaértékű, mert a fenntartó és a tőle különböző tulajdonos fogott össze az épület felújítására, hanem példaértékű azért is, mert pápai iparosok ajánlották fel munkájukat, hogy hozzá tudjanak tenni a szűkös költségvetéshez, és példaértékű azért is, mert a diákok között értő fülekre talált az a kérés, hogy a munkák kezdeténél és befejezésénél együtt dolgozzanak.
A polgármester hangsúlyozta, ez a beruházás is mutatja, hogy a város nem mondott le azokról az intézményekről, melyek fenntartását átadta a megyei önkormányzatnak. Ez a város ezeket az intézményeket is magáénak érzi, büszke ezekre az intézményeire, büszke iskolavárosi hagyományaira és ezeket a hagyományokat úgy tudja megőrizni, ápolni, hogy megfelelő körülményeket biztosít a Pápára tanulni érkező diákoknak.
Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökének üdvözletét tolmácsolta és külön köszöntötte az első éves diákokat. Az alelnök beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik a Türr István Gimnázium új kollégiumának felújításán dolgoztak és megerősítette a példaértékű összefogás jelentőségét. A kollégium átadását követően a diákok és a vendégek megtekintették az épületet, majd a vendégek távoztak, a kollégisták pedig maradtak, hiszen nekik most már ez a második otthonuk a tanév végéig.
forrás: pápa-ma

Összes hír 2009-től napjainkig