Accessibility Tools

Skip to main content

80 éves lenne Latinovits Zoltán

2011. szeptember 09
A „színészkirály” születésének 80. évfordulója alkalmából megemlékezésre került sor szeptember 8-án a balatonszemesi temetőben. A Veszprém Megyei Önkormányzat nevében Kovács Norbert, a Megyei Közgyűlés alelnöke helyezett el koszorút Latinovits Zoltán síremlékénél.
 
A Petőfi Színház az évfordulóra emlékezve kiállítást rendezett „A veszprémi ködszurkáló ecsettel”- címmel Latinovits Zoltán grafikáiból, rajzaiból és festményeiből. A tárlat megnyitására szintén szeptember 9-én került sor, a Latinovits-Bujtor Játékszínben. A húsz rajzot és festményt - amelyek eddig még sehol sem voltak láthatóak - az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet bocsátotta a veszprémi teátrum rendelkezésére. Ács Piroska, a múzeum igazgatója a megnyitón hangsúlyozta: a művész építészként készített rajzai szakmailag teljesen jók, igényes munkák. Megtanulta és jól használta az akvarellfestés technikáját, különösen a Balatonról készült képei figyelemre méltóak - mondta az igazgató.
A veszprémi ködszurkáló címmel könyv is megjelent Latinovits Zoltán posztumusz Kossuth-díjas színművészről, melynek bemutatójára szintén az emléknapon, a Játékszínben került sor.

Összes hír 2009-től napjainkig