Accessibility Tools

Skip to main content

Köztársaság kupa 2011.

2011. szeptember 28
Több, mint hatszáz felső tagozatos általános iskolás versenyző indult a Köztársaság Kupán, amelyet 19. alkalommal rendeztek meg Veszprémben az atlétikai pályán. A résztvevőket a város nevében Némedi Lajos alpolgármester, a megyei önkormányzat nevében Kovács Norbert alelnök köszöntötte, emlékeztetve a résztvevőket az 1956-os őszi napokra, amelyről a verseny az elnevezését kapta. Mint elmondta, jó érzés látni ezt a hangulatot, amelyet az atlétika pályán tapasztalt. Ez az a hely, ahol példaképek sora nőtt fel, és reméli, hogy a ma versenyzők között is sokan követik majd őket. Az iskolai csapatverseny segíti az önmagunkért és egymásért való küzdés.
 
Kislabdahajításban, magasugrásban, távolugrásban, és futásban versenyeztek. A nap csúcspontja az iskolai váltók küzdelme volt. Ebben az esztendőben az 1998 és 2001 között született diákok vehettek részt. Mindenki saját korosztályában mérhette le tudását, ügyességét, gyorsaságát.
A rendezvényt a városi és megyei önkormányzat, a Simonyi általános iskola közösen szervezte és a megyei közalapítvány jóvoltából díjazásban is részesültek a legjobbak.
A Megyei iskolák közül első helyezett lett a Fekete-Vörösmarty iskola Ajkáról, második a zirci Reguly általános iskola harmadik a Nyirádi általános iskola lett. A városi iskolák között első a Dózsa György, második a Simonyi Zsigmond, harmadik a Báthory István általános iskola.
Az abszolút első helyet és a Veszprém Megyei Önkormányzat vándorkupáját az ajkai Fekete-Vörösmarty általános iskola nyerte el és őrizheti a jövő évi Köztársaság Kupáig.
 

Összes hír 2009-től napjainkig