Accessibility Tools

Skip to main content

Játszótéravatás Devecserben

2011. október 03
Esko Lotvonen, a Lapin Liitto, a Lappföldi Önkormányzatok Szövetsége elnöke Raimo Holster kommunikációs menedzser kollégájával tett látogatást megyénkben szeptember 29 - október 1. között. Toldi Tamás szeptember 30-án hivatalában fogadta a finn vendégeket, Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, Neubauer Edit tiszteletbeli konzul, valamint a Veszprémi Magyar - Finn Egyesület képviselőinek társaságában.
 
A megbeszélést követően a finn Lappset játszótér avatására került sor a devecseri Akácfa utcai parkban. Toldi Tamás polgármester üdvözölte a megjelenteket, megköszönve egyben az adományt is. Mint mondta, jó érezni egy évvel a történtek után is a Devecser irányába mutatott odafigyelést. Reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben Devecser is testvérkapcsolatot alakíthat ki egy lappföldi településsel. Esko Lotvonen méltatta a tíz éves hagyományokkal rendelkező testvérmegyei kapcsolatot. Köszönetét fejezte ki az együttműködésért a gyűjtésben melléjük állóknak, hiszen nemcsak a szövetség, hanem Rovaniemi és Sodänkyle település, a helyi egyházközség, a Mikulás, valamint finn ingatlanfejlesztő társaságok is gyűjtöttek adományokat. A felajánlásoknak köszönhetően a jelenleg átadott játszóteret hét további szakaszban bővítik majd, hangsúlyozta Esko Lotvonen.
Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő köszöntő beszédében kiemelte: a bajban mutatkozik meg valójában, ki az igazi barát. Méltatta a finn partnerek segítőkészségét és gyorsaságát, valamint a baráti kapcsolatok jelentőségét. Az ünnepség befejezéseként Toldi Tamás polgármester Esko Lotvonennel és Lasztovicza Jenővel együtt vágta át a nemzetiszínű szalagot.
 

Összes hír 2009-től napjainkig