Accessibility Tools

Skip to main content

Készülékadományozás a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak

2011. október 05
A vörösiszap-katasztrófa egy éves évfordulója alkalmából rendezett tévékészülék adományozás kapcsán sajtótájékoztatót szervezett a Samsung Magyarország szeptember 30-án, a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskolában.
 
Az ünnepség során Si Ho Jang, a jászfényszarui Samsung-gyár elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd hangsúlyozta: magyarországi gyártóként a Samsung kiemelt felelősséget érez a magyar társadalom iránt, így a vállalat vezetősége a tavalyi iszapömlés bekövetkezte után azonnal meghozta döntését, miszerint a bajba jutott településeket 10 millió forintos készülékadománnyal segíti.
A kárt szenvedett települések polgármestereinek nevében Toldi Tamás, Devecser polgármestere fejezte ki köszönetét az adományokért. Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke kiemelte a világviszonylatban is példátlan összefogást, melynek köszönhetően az elmúlt évben kárt szenvedettek már új otthonaikban találhatnak helyet a felajánlott adományoknak.
A tájékoztatót kővetően a jelenlévők egy tanórai foglakozás során is megtekinthették, hogyan segítik a felajánlott készülékek az iskola művészeti oktatását.

Összes hír 2009-től napjainkig