Accessibility Tools

Skip to main content

Kiállításunk nyílt az Idősek Világnapja alkalmából Budapesten

2011. október 07
Az Idősek Világnapja alkalmából intézményünk, a Veszprém Megyei Önkormányzat Idősek Otthonainak Egyesített Szociális és Módszertani Intézménye kiállítással mutatkozhatott be a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalban Budapesten.
 
2011. szeptember 29-én, a kiállítás megnyitóján részt vettek az NRSZH munkatársai, a VMÖ Idősek Otthonainak Igazgatója és a devecseri, külsővati, peremartongyártelepi és szőci telephelyek vezetői, Budapest különböző szociális intézményeiben élő ellátottak, a kiállító intézmény lakói közül többen, valamint érdeklődők. A megnyitó alkalmából a megjelenteket köszöntötte Szabóné Varga Valéria Főigazgató-helyettes Asszony, majd Dr. Pósfai Gábor Főigazgató Úr ünnepi szavai következtek. Beszédében kiemelte a kiállított anyag értékét, az időskor tiszteletét, megbecsülését. A továbbiakban Forsthoffer Erzsébet, a Veszprém Megyei Önkormányzat Idősek Otthonainak Egyesített Szociális és Módszertani Intézménye Igazgatója elmondta, az intézmény öt telephelyéről érkeztek a kiállított munkák. Igazgatónő beszédében hangsúlyozta az idősekkel való mindennapos foglalkozás szerepét, fontosságát. Az időskor és az időskorúak feltétlen tisztelete és megbecsülése számunkra több mint egy megszokott, hangzatos frázis- mondta. A megnyitó zenés-irodalmi műsorát rendhagyó módon nem az intézményben élők adták, hanem az őket ellátó kollektíva tagjaiból álló csoport. A színvonalas előadás az összetartozás érzését, a mindenkiben benne rejlő értékek felismerését hangsúlyozta. A jelen lévő időseket egy-egy szál virággal köszöntöttük. Főigazgató Úrtól elismerő oklevelet vehettek át a kiállító tagintézmények vezetői. Ezután Főigazgató Helyettes Asszony a kiállított anyag megtekintésére és egy kis kávéra, süteményre invitálta a résztvevőket.
Az NRSZH Damjanich utcai székházában kiállított anyag november végéig látható.

A kiállítás jelentősége számunkra az, hogy kilépve Veszprém megye határain túlra, bemutathatjuk a nálunk folyó magas szintű gondozási munka egy szeletét, amely az idősek szeretetére, megértésére épül. A közösség erejét segítségül hívva, az alkotásra is lehetőséget nyújtva, egy mozgalmas, ugyanakkor biztonságos, méltóságban eltöltött időskor az, amit nyújtani szeretnénk lakóinknak.
Reméljük, a kiállított munkák hűen tükrözik e látásmódunkat! Az ellátottaink által készített gyönyörű alkotásokat nézegetve szembetűnik azok egyedisége, megismételhetetlensége. Mindegyik más, ahogy a készítőik is, és éppen ettől különlegesek. Hiszen, ahogy a megnyitó műsorban szereplő egyik dalban is hallhattuk: „Mindannyian mások vagyunk...”

Összes hír 2009-től napjainkig