Accessibility Tools

Skip to main content

Első pisztrángfesztivál Tapolcán

2011. október 12

Hagyományteremtő szándékkal, jelentős helyi összefogás eredményeként rendezték meg az első Tapolcai pisztráng- és borfesztivált október 7-9 között.

Az október 7-ei ünnepélyes megnyitón a fesztivál fővédnöke, Bánki Erik, a parlament sport- és turizmus bizottságának elnöke, Császár László polgármester és Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntötte a rendezvény látogatóit. A megnyitón jelen volt Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke is. A halászati kiállítás megtekintése után a Magna Cum Laude koncertjére az esős, barátságtalan idő ellenére szépszámú érdeklődő gyűlt össze a Malom-tónál. Az este órákban aztán a Szolid Jazz Band szórakoztatta a közönséget.
Szombaton a Hotel Peliontól indult a gyerekeket szállító kisvonat, fúvószenekari kísérettel és „gólyalábas hajcihővel”. A tónál a hagyományőrzés jegyében hálóbehúzást is bemutattak a szervezők, és persze ennek eredményeként a helyi jellegzetességet, a rendezvény névadóját, a pisztrángot is. Utána ügyességi versenyek, illetve izgalmas gyermekprogramok váltották egymást a „gyerekszigetnél”, ahol ugrálóvár, akadálypálya, mászófal és játszósarok várta a legifjabb korosztályt egész nap.
Délután a Bóbita zenekar fellépése koronázta meg a gyerekprogramokat. Hogy a felnőttek se unatkozzanak, előbb a Blues Faces, aztán a Pannonia Allstars Ska Orchestra, majd a DédLány adott koncertet, egymást váltva a szabadtéri színpadon. Vasárnap délután hirdették ki a Halra magyar, halra bor! címmel meghirdetett gyermekrajzpályázat eredményeit, majd a Maszkura és a Tücsökraj, valamint a Zabszalma együttes lépett színpadra.
A fesztivál idején népművészeti és kézműves kirakodóvásár is várta az érdeklődőket, illetve borok, halételek, pálinkák, párlatok nagy választékából választhatott mindenki a helyszínen.

pisztrangfesztival

Összes hír 2009-től napjainkig