Accessibility Tools

Skip to main content

Tehetséges diákok és tanáraik elismerése a Megyeházán

2011. október 25

Veszprém megye tehetséges tanulóit, valamint felkészítő tanáraikat köszöntötték október 20-án, a Megyeháza Szent István termében. A megyei önkormányzat 24 közoktatási és alapfokú művészetoktatási intézményeiből 227 tanulót és 109 tanárt jelöltek, akik közül csütörtökön 56 tanulót és 42 pedagógust jutalmaztak.

Lasztovicza Jenő az Október 23-ai ünnepségek fénypontjának nevezte a rendezvényt, ahol kiemelkedő képességű diákokat jutalmaztak meg. "Tehetségetekkel, szorgalmatokkal másoknak is példát mutattatok", hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke, aki hozzátette: egy-egy dicsérő szó, egy emléklap helyenként többet ér, mint a pénz, hiszen plusz energiákat szabadít fel. Ugyan a diákokról szólt az ünnep, de a pedagógusokról sem szabad elfeledkezni, akik külön órákon készítették fel a tanulókat, hogy a legjobb eredményeket érhessék el.
Az elnök hangsúlyozta: nemcsak a megyei fenntartású intézmények diákjai vesznek részt az ünnepségen, hanem azokat is meghívták, akiknek az iskolája szeptembertől városuk fenntartásába került. A továbbiakban kiemelte: a kiváló tanulókról a jövőben sem feledkezik el a megye, holott januártól már az állam irányítása alá kerülnek az oktatási intézmények. Az elnök arra figyelmeztette a jelenlevőket, hogy fejlesszék tovább tehetségüket, különben az elvész. "Szeretnénk, ha 10, 20 év múlva is sikeresek lennétek, hogy akkor is büszkék lehessünk rátok" – mondta Lasztovicza Jenő.
Az elismeréseket Galambos Szilvia, a humán erőforrás bizottság elnöke és Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke nyújtotta át a diákoknak és a tanároknak. Az ünnepségen fellépett a sümegi Kisfaludy gimnázium musical csoportja.

Összes hír 2009-től napjainkig