Accessibility Tools

Skip to main content

Kitüntetések átadása a Megyeházán

2011. október 25

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság október 21-én a Megyeháza Szent István termében rendezett díjátadó ünnepségen fejezte ki köszönetét és elismerését mindazoknak, akik az egy évvel ezelőtti vörös iszap katasztrófa közvetlen elhárításában, valamint a következmények felszámolásában rendkívüli helytállásukról, szakértelmükről, példamutató kitartásukról tettek tanúbizonyságot.

Lasztovicza Jenő, a megyei védelmi bizottság elnöke beszédében visszaemlékezett a katasztrófával sújtott területekre, az elkeseredett arcokra, a felismerhetetlen házakra, a sok száz rendőrre, polgárőrre, tűzoltóra és civilre, akik saját testi épségüket is veszélyeztetve mentették az életeket és az értékeket. Az emberi felelőtlenség és hanyagság pusztítása okozta tragédia példátlan összefogást eredményezett, ennek is köszönhető, hogy az újjáépítés egy év után a végéhez közeledik.
Az ünnepségen a Petőfi Színház művészeinek előadását követően Pro Comitatu díjak átadására is sort kerítettek a vörösiszap-katasztrófa sújtotta települések veszélyhelyzetének elhárításában végzett áldozatos, lelkiismeretes munkájuk elismeréseként. Kitüntetésben részesült Ékes József, dr. Tokovicz József, Csizmadia Gábor, Toldi Tamás, Tili Károly, Marton László, dr. Csonki István, Hellebrandt Ferenc, Horváth Sándor és dr. Tollár Tibor. A rendezvényen jelen volt Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke is.
A mentésben és elhárításban részt vett szervezetek javaslatára többen kristály emléktárgyat, illetve pajzs plakettet vehettek át. A díjazottak névsora a Veszprém Megyei Önkormányzat honlapján megtalálható.

Elismerések...

Összes hír 2009-től napjainkig