Accessibility Tools

Skip to main content

Elismeréseket adtak át a tűzoltóünnepen

2011. október 27

Megalakulásának huszadik évfordulóján országos találkozót szervezett a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetsége (HÖTOSZ) melynek a veszprémi Petőfi Színház biztosított méltó helyszínt.

A HÖTOSZ 112 tűzoltóságot, több mint 9500 tűzoltót képvisel, de nem mint szakszervezet, hanem mint szakmai szervezet, amely független a politikától, mondta Miskey Tamás veszprémi tűzoltóparancsnok, a HÖTOSZ elnöke. Szakmai véleményüket a Belügyminisztérium és a katasztrófavédelmi igazgatóság is kikéri a tűzoltókat érintő fontos döntések előtt.
A jubileumon Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője szólt az egybegyűltekhez. Részt vett a találkozón Dieter Nussler, a FEU (hivatásos tűzoltótisztek európai szövetsége) elnöke, aki magyarul köszöntötte kollégáit. Az ünnepségen Miskey Tamás adott át elismeréseket a szövetség régi és mai vezetőinek, valamint Porga Gyulának. A HÖTOSZ elismerését fejezte ki azoknak az önkéntes tűzoltóknak is, akik bátran helytálltak a tavalyi vörösiszap-katasztrófában. Az elismerést Miskey Tamástól és Rozmán Gyula tűzoltó századostól, ajkai tűzoltóparancsnoktól Öveges István nyugalmazott tűzoltó százados vette át az önkéntes tűzoltók nevében. A rendezvényen jelen volt Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke is.
Az országos eseményen tűzoltó-bemutatót is tartottak, régi és modern autók, felszerelések, eszközök, valamint tűzoltóruházatok kiállításával.

Összes hír 2009-től napjainkig