Accessibility Tools

Skip to main content

Kistérségi egészségügyi központot adtak át Balatonalmádiban

2011. október 29

Az új egészségügyi központ korszerű, 21. századi körülmények között tudja kiszolgálni Balatonalmádi és a kelet-balatoni kistérség csaknem 30 ezer polgárát, mondta Keszey János polgármester október 27-én, a létesítmény avatóünnepségén, amelyen Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke is részt vett.

Az egészségház 650 millió forintba került. A kezdetben 500 milliósra tervezett beruházás (400 millió uniós támogatás, 100 millió önerő) költségei a gazdasági válság és a forint gyengülése miatt megemelkedtek. Ezért a kivitelezés befejezéséhez Balatonalmádi önkormányzata további 150 milllió forint saját erőt biztosított. A projekt során egy új, korszerű és teljeskörűen akadálymentesített rendelőintézetet alakítottak ki, ahol egy helyre kerülnek a háziorvosi és szakrendelések. Az intézmény a jövőben a térségi ellátásszervezési feladatokat is el fogja látni.
Dr. Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke és a Csolnoky Ferenc megyei kórház főigazgatója arról szólt, hogy a "recsegő-ropogó" egészségyügyi ellátórendszer ismeretében sokan várták már türelmetlenül az új központ átadását. Üdvözölte, hogy ebben az esetben nem "toldozni-foltozni" kezdték a meglévő rendszert, hanem egy teljesen új létesítményt hoztak létre.
Szólt arról, hogy jelentős nagyságrendű beruházások zajlottak illetve zajlanak a megyében több helyszínen, így Zircen és Sümegen, a megyei kórházban pedig tízmilliárdos fejlesztés veszi kezdetét. Hasonló fejlesztésekre van szükség a működtetés területén is, amelyen a változás útját a Semmelweis-terv jelöli ki. A megkezdett, új úton ez a létesítmény mérföldkőnek számít hangsúlyozta a kórházszövegség elnöke.
Az ünnepség befejezésekor Keszey János polgármester átadta a létesítmény kulcsát a központ vezetőjének, dr. Németh Ilonának.

Összes hír 2009-től napjainkig