Accessibility Tools

Skip to main content

Tiszta, virágos Veszprém megye díjátadó

2011. november 07

Öt kategóriában díjazták a Tiszta, virágos Veszprém megyéért pályázatra jelentkezett településeket a várpalotai Thuri-várban november 4-én tartott ünnepségen.
Megyeszerte több ezer embert mozgat meg a megyei önkormányzat által szervezett virágosítási mozgalom. A helyben élők komfortérzetét is növeli a szép környezet, ám az sem elhanyagolható szempont, hogy az odalátogatók miként vélekednek egy tiszta, virágos településről - hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Talabér Márta, a házigazda Várpalota polgármestere.

Hagyományt teremtett az elmúlt években a Tiszta, virágos Veszprém megyéért pályázat, amelynek népszerűségét a versenybe idén benevezett 60 település is jól példázza - mondta el Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke, majd díjakat és okleveleket adott át a megjelent városok és falvak képviselőinek.
A települések lélekszáma alapján öt kategóriában hirdettek győzteseket a pályázatban. A 300 fő alatti teleülések között az első helyen Bakonyság és Csehbánya osztozott, a második díjat Kékkút és Döbrönte vehette át, míg a harmadik helyen Békás végzett. A 300-500 fő közötti települések versenyében Paloznak bizonyult a legjobbnak, megelőzve a második Balatonudvarit és a bronzérmes Dörgicsét. Vilonya győzött az 500 és 1000 fő közötti települések versengésében, mögötte Kővágóörs (2.) és Nyárád (3.) zárt.
Az 1000 és 3000 fő közötti települések között Csopak és Révfülöp megosztva kapta az első díjat, míg a második helyen Nemesgulács, a harmadikon pedig Városlőd végzett. A 3000 fő fölötti települések versenyében Balatonfüred és Tapolca osztozhatott a képzeletbeli aranyérmen, a második díjat Pápa, a harmadikat pedig Balatonalmádi és Várpalota kapta. A díjazásban nem részesült települések munkáját oklevéllel ismerte el a megyei önkormányzat.

Képgaléria

Összes hír 2009-től napjainkig