Accessibility Tools

Skip to main content

Ünnepség a Szociális Munka Napja alkalmából

2011. november 18

A Veszprém Megyei Önkormányzat Várpalota Város Önkormányzatával, valamint a Várpalotai Kistérségi Többcélú Társulással karöltve szervezte meg a Szociális Munka Napjának méltó megünneplését 2011. november 16-án, a várpalotai Jó Szerencsét Művelődési Központban.

A Veszprém Megyei Önkormányzat az országban elsők között csatlakozott azon kezdeményezéshez, miszerint minden év november 12-e legyen a szociális munka napja. Ennek megfelelően 1999. óta minden évben köszöntik a szociális ellátásban dolgozókat. Közel tíz esztendeje, 2002-ben már otthont adhatott városunk a szociális munka napja alkalmából rendezett megyei ünnepségnek, külön öröm, hogy ismét vendégül láthatjuk eme áldozatkészséget, elkötelezettséget és példaértékű hivatástudatot igénylő szakterület képviselőit. Az embert próbáló életpályát választó szakemberek a társadalom élő lelkiismeretei, megérdemlik tehát a dicséretet és az elismerést - hangsúlyozta köszöntőjében Talabér Márta, a házigazda Várpalota polgármestere.
A szociális szakterületen feladatot ellátni a szó legnemesebb értelmében vett szolgálat, amelyhez szeretetre, szilárd hitre és belső tartásra van szükség - mondta Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke, aki Talabér Márta társaságában a szakma képviselői előtt köszöntötte az idei megyei díjazottakat. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése október 23-ai ünnepi közgyűlésén szociális munkáért-díjban részesült Décseyné Raposa Máriát, a tapolcai polgármesteri hivatal nyugalmazott irodavezetőjét, Hauber Líviát, a pápai Teveli úti Otthonház részlegvezetőjét és Pilterné Keller Katalint, a megyei önkormányzat fogyatékos személyek, pszichiátriai és szenvedélybetegek integrált intézménye fejlesztő pedagógusát. A gyermekvédelemért-díjat kiérdemlő Joós Imrénét, Sümeg nyugalmazott védőnőjét, Magyar Józsefnét, a megyei gyermekvédelmi központ nevelőjét és Véghné Vadas Mercédesz Andreát, a pápai rendőrkapitányság fővizsgálóját.
Ezt követően az Egy Mosolyért – Várpalotán címmel meghirdetett rajzpályázat legjobbjait díjazták, majd Veszprém képviseletében Angyal Éva, a szociálpolitikai és egészségügyi iroda vezetője vehette át Talabér Mártától a jövő évi rendező településnek járó kristály vándorvázát. A szakmai előadások során a helyi szociális ellátórendszerről Balogh-Ádám Szilvia, a Térségi Népjóléti Gondozási Központ vezetője számolt be a megjelenteknek, Vecsei Miklós szociálpolitikus, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat általános alelnöke az elszegényedésről, a hajléktalanok helyzetéről tartott színvonalas előadást, Nemesné Somlai Gitta szakpszichológus pedig a szociális szakmában dolgozók lelki egészségvédelméről beszélt a közönségnek. Az új ismeretek nyújtása, illetve a feltöltődés, lelki felfrissülés mellett szórakoztató műsorok részesei is lehettek a szakma képviselői.

Összes hír 2009-től napjainkig