Accessibility Tools

Skip to main content

Zirci diákok képzőművészeti kiállítása a Megyeházán

2011. november 18

A zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Díszítőfestő és Alkalmazott Grafika szakos tanulóinak alkotásait bemutató kiállítás megnyitó ünnepségre került sor a Megyeházán, november 17-én.

A megjelenteket Balázsné Györek Zsuzsanna intézményvezető üdvözölte, majd a fenntartó Veszprém Megyei Önkormányzatnak mondott köszönetet a kiállítás megszervezéséért, és a méltó helyszín biztosításáért. A kiállított képek elkészültének történetét B. Hegedűs Piros művész tanár osztotta meg a jelenlévőkkel, majd Kardos Tamás szavalatát, és Szakácsné Tarcsay Beáta - Szakács Ádám hegedűjátékát hallhatta a művészetet szerető, érdeklődő közönség.

Kovács Norbert, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke köszönetét fejezte ki az intézmény tanulóinak a Magyar-Lengyel Együttműködés Éve alkalmából az erdélyi panoráma körkép alapján elkészített életnagyságú festmények megalkotásáért. A Bem Józsefet ábrázoló kép már a lengyelországi Tarnow városában öregbíti a zirci intézmény hírnevét – tette hozzá az Alelnök, majd a festményeket készítő diákoknak, Kostyik Dominikának, Somogyi Laurának, és Molnár Zoltánnak, valamint felkészítő tanáraiknak, Földesi Barnabás művésztanárnak és Szeifert György gyakorlati oktatásvezetőnek adott át okleveleket és emlékérmeket.

A megnyitó ünnepség befejezéseként Kovács Norbert alelnök a kiállítás megvalósulása érdekében végzett munkájukért emléklapot adott át az intézmény igazgatójának, művésztanárának, festőművész felkészítő tanárának, valamint az iskola művésznövendékeinek.
A Veszprém Megyei Önkormányzat jó szívvel ajánlja minden érdeklődő figyelmébe a kiállító intézmény növendékeinek munkáit, hiszen az alkotások Veszprém megye kulturális értékeit gyarapítják.
A kiállított képek megvásárolhatók, mellyel az intézményt és a diákokat támogatják a művészetet kedvelő vevők.
Érdeklődni lehet: B. Hegedűs Piros,
Tel.: 06/20/536-3543,
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A kiállítás megtekinthető: 
Munkanapokon: Veszprém, Megyeháza 2011. november 17-től 2011. december 9-ig.
IIIbela07 

Összes hír 2009-től napjainkig