Accessibility Tools

Skip to main content

Átadták a 150 ezredik Széchenyi kártyát

2011. november 28

vosz_logoA VOSZ Veszprém Megyei Szervezete, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a KA-VOSZ Zrt. közös szervezésében Nemesvámoson, a Polgármesteri Hivatalban ünnepélyes keretek között adták át november 22-én a 150 ezredik Széchenyi Kártyát és az első Agrár Széchenyi Kártyát. A rendezvényen Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke is jelen volt.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara példaértékű összefogásának és munkájának köszönhetően 2002-ben indult az SZK program. Az elmúlt kilenc év a Széchenyi Kártya Program keretein belül mintegy 954 milliárd forint hitelt helyeztek ki az országban.
Dicséret illeti azokat, akik a konstrukciót kitalálták. A SZK éppen annak a szektornak segít, amelyiknek a legkevesebb esélye van normál hitelhez jutni, mondta köszöntőjében dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, országgyűlési képviselő. Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő úgy vélte, a konstrukció kiállta az idők próbáját. Győrffy Balázs, a MAGOSZ alelnöke szerint az Agrár Széchenyi kártya bevezetése hiánypótló lépés volt.
Gazsi Attila a VOSZ Veszprém Megyei elnöke szerint a kártya a vállalkozások számára elérhető forrást biztosít. Somogyi Istvánné, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára a kártya fejlődését sikertörténetként jellemezte. Szép Zoltán a KA-VOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója és Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára ugyancsak méltatták a kártya jelentőségét.
Az ünnepségen öt vállalkozás jutott a jubileumi kártyához: Kész Vendéglátó Bt., Modul-Stor Hungary Kft., G-N-SZ Tervező Kft., Lakatos György egyéni vállalkozó, Reál - M Kft., Ceauto.co.hu Kft. Az első Agrár Széchenyi Kártyát a Kalla Kft. vette át.
Veszprém megyében eddig több mint ötezer vállalkozó jutott a kártyához, a regisztrált ügyfelek száma pedig meghaladja a hétezret. A megyében a kihelyezett hitelállomány túllépte a 28 milliárd forintos értéket.

Összes hír 2009-től napjainkig