Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém Megyei Prima-díjátadó ünnepség a Megyeházán

2011. november 28

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém Megyei Szervezete immár hetedik alkalommal rendezte meg a PRIMA PRIMISSIMA rendezvénysorozat keretében a VII. Veszprém Megyei Príma Díj díjátadó ünnepségét november 11-én, a Megyeházán. Az ünnepségen Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke is részt vett.

A Demján Sándor által megálmodott díj mára kiteljesedett, s szinte a teljes hazai bankszféra, illetve vállalkozói kör csatlakozott a kezdeményezéshez. A támogatók - gazdálkodószervezetek és magánszemélyek - nélkül a rendezvénysorozat nem lenne megtartható. A javaslattevők köre és a díjra felterjesztettek száma is egyre bővül, egyre többen élnek a jelölés lehetőségével, hangzott el a megyei Prima-díjak pénteki átadóünnepségén. Csomor Gábor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte: megtiszteltetés találkozni a megye legjobbjaival, a művészeti, tudományos és sportélet kimagasló alakjaival.
Nehéz helyzetben van a magyar gazdaság, ezért még nagyobb elismerés illeti a mecénásokat, támogatókat. Veszprém megye a második körben csatlakozott az országos kezdeményezéshez. Gazsi Attila, a VOSZ Veszprém megyei elnöke utalt rá, a díj célja, hogy a magyar értelmiség, a szellemi és tudományos élet eredményeinek megőrzését szolgálja.
A megyei Prima-díj nyertese Géczi János költő, tanszékvezető egyetemi docens (magyar irodalom kategória), dr. Szabó Éva, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház osztályvezető főrvosa (magyar tudomány kategória) és a Kabóca Bábszínház, illetve annak vezetője, Székely Andrea (magyar közművelődés kategória). A közönségdíjat idén első alkalommal adták át. A díjat Albóciné Ábrahám Gabriella építészmérnök vehette át (magyar építészet katagória).
A Veszprém megye vállalkozása 2011 mikro- és kisvállalati kategóriában - az Erste Bank különdíjának nyertese Sári Lajos, az Infornax Kft. ügyvezető igazgatója.

Összes hír 2009-től napjainkig