Accessibility Tools

Skip to main content

Átadták a Laczkó Dezső Múzeum tanulmányi raktárát

2011. november 28

Ünnepélyes keretek között november 25-én megnyílt a Laczkó Dezső Múzeum új múzeumpedagógiai, kutatásfejlesztő attrakciója, az átalakított tanulmányi raktár, a veszprémi Török Ignác utcai épületben. Az Új Széchenyi terv keretében kiírt TIOP pályázat projektzáró ünnepségén Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket, aki reményét fejezte ki, hogy a helyi iskolák számára a raktár kulturális központtá válik a jövőben.

Limbacher Gábor múzeumigazgató kiemelte, a raktár dobozaiból előkerült tárgyaknak atmoszférájuk van, ami hozzájárul az oktatás hatékonyságához. Takács László, a városrész önkormányzati képviselője szerint a tanulmányi raktárnak közösségformáló ereje lesz.
A tanulmányi raktárat a megyei múzeum régi raktárából alakították ki mintegy 100 millió forintból. A 300 ezer darabot számláló gyűjteményből most húszezer tárgyat tárnak a diákok és kutatók elé: többek között kelméket, fegyvereket, néprajzi eszközöket, bútorokat, festményeket és képzőművészeti ritkaságokat. A raktár múzeumpedagógiai óra vagy szervezett látogatás során tekinthető meg.

Összes hír 2009-től napjainkig