Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megyei sportolók elismerései

2011. november 28

Veszprémben 2011 decemberében a Megyeháza Szent István termében rendezendő ünnepségen jutalmazzák az adott évben legjobban teljesítő megyei diákok, sportolók, edzők és sportvezetők munkáját.

A megye diákolimpián induló versenyzői hagyományosan jól szerepelnek ezeken a megmérettetéseken.
Veszprém megye sportéletének legeredményesebb sportágaiban versenyző diákok teljesítettek a legjobban, így atlétika, vívás, karate, röplabda, kosárlabda, tollaslabda, trampolin, sakk, úszás, labdarúgás, teke, petanque, strandröplabda, tenisz sportágakban. Összesen.16 első, 13 második és 23 harmadik helyezést értek el egyéniben és csapatban a versenyzők.
A Magyar Diáksport Szövetség a szervezettség és az elért eredmények alapján értékeli a megyéket. Ebben a rangsorban 2011-ben 6. helyezést ért el Veszprém megye. Köszönet jár ezért a felkészítő testnevelő tanároknak, edzőknek, a tanulóknak és a szülőknek egyaránt.
A középiskolák között az országos rangsorban második helyezést ért el a veszprémi Vetési Albert Gimnázium, amelynek eredményében az iskola közössége mellett szerepe van, az egyesületek sikeres nevelőmunkájának is. A kisiskolák versenyében első helyezést ért el Révfülöp Általános Iskola, ami jól példázza a sport közösségépítő és a községhez tartozás identitásnövelő szerepét.

Ezen az ünnepségen ismerik el a tanulásban akadályozott versenyzők országos és nemzetközi eredményeit is. Az ünnepség fényét emeli, hogy a fogyatékosok napjához közel kerül az esemény megrendezésre és felhívja a többiek figyelmét is, hogy becsüljék, segítsék embertársaink sportolását és mindennapi életét. A speciális olimpián több tanuló is képviselte a megyét Athénban. A megyei sportolók arany, ezüst és bronzérmekkel tértek haza.
A rendezvényen a jó tanuló jó sportoló címek is átadásra kerülnek. Idén kiemelkedő tanulmányi munkáért és legalább országos diákolimpia bajnoki címért adományozták a díjat. Összesen 28 –an kapják meg ezt a címet az ünnepségen.
Nagyon fontos a munkájukat lelkesen végző testnevelő tanárok erkölcsi elismerése is. A körzeti diáksport bizottságok javaslatai alapján Veszprém megye diáksportjáért kitüntetésben részesül 9 körzet egy- egy testnevelő tanára is.
A műsorban a Veszprém Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált intézménye kulturális műsorát láthatják a meghívottak.
Rendhagyó módon ebben az esztendőben Tapolcán kerül sor a megye legjobb sportolói díjak átadására. Tapolca város sportja kiemelkedő erősségű, hiszen olyan sportolói nagyságok jelzik erejét, mint Csermák József, Mádl Ildikó olimpiai bajnokok, Horváthné Szalay Gyöngyi hétszeres világbajnok Universiade győztes olimpiai bronzérmes, valamint az innen elszármazó Boczkó Gábor. Korábban az atlétika és a sakk, jelenleg a vívás hozza a nemzetközi szintű eredményeket a városnak.
A Tamási Áron Művelődési Központban megrendezett ünnepségen adják át a Tüskés Díjakat, a megye sportjának szervezésben kiemelkedő munkát végzett sportvezetőknek. Ezzel a díjjal - amely tisztelgés a Veszprém Megyei Sporthivatal volt igazgatójának emléke előtt,- olyan személyeket ismernek el, akik hosszú időn keresztül tevékenykedtek Veszprém megye sportjáért. A díjakat Tüskés Tivadarné Kati nénitől, Tüskés Endre édesanyjától vehetik át. A díjat 2004-től adják át.
A megye legjobb sportolóinak és edzőinek díjazása. Figyelemre méltó eredménylistát hallgathatnak végig az ünnepség résztvevői, a gyermek korosztálytól a speciális sport kategóriáig. Remek eredmények születtek 2011-ben is. Világbajnoki címek, speciális olimpiai érmek, országos csúcsok kellettek a díjak eléréséhez. Voltak olyan kategóriák, ahol a sporttanács elnöksége megosztott díjakat ítélt oda, a hasonlóan sikeres versenyzőknek. A sportágak itt is jelzik a megye erősségeit: atlétika, úszás, vitorlázás, tenisz, birkózás.
A sportági szakszövetségek társadalmi aktíváit is itt díjazzák, akik önkéntesként, végzik értékes segítő munkájukat szeretett sportáguk érdekében.
A diáksport ünnepségére 2011. december 2-án Veszprémben a megyeháza Szent István termében, az év sportolói díjak átadására Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban 2011. december 9-én kerül sor, amelyen a meghívottakon kívül várják a sportot szerető érdeklődőket is. A Veszprém Megyei Önkormányzat célja a Veszprém Megyei Sporttanáccsal és a Veszprém Megyei Diáksport Szövetséggel közösen az, hogy a sport szerepe meghatározó legyen a fiatalok nevelésében, hiszen övék a jövő és fontos, hogy a jövő nemzedéke a sportban és a tanulásban is élen járjon.

EREDMÉNYLISTA

Összes hír 2009-től napjainkig