Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megye az Európai régiók gyűlésén

2011. december 01

Az Európai Régiók Gyűlésének 2011-ben Portugália biztosított helyszínt. A november 24-25 között megrendezett, régiógyűlésen Kovács Norbert, a megyei Közgyűlés alelnöke képviselte Veszprém megyét.

A közgyűlés Michèle Sabban, az Európai Régiók Gyűlése elnöke megnyitó beszédével vette kezdetét, majd az ERGY 2011. évi tevékenységéről hallhattak beszámolót a résztvevők. A továbbiakban az ERGY bizottságainak beszámolóira került sor az ifjúságpolitika, a közegészségügy és szociálpolitika, valamint az esélyegyenlőség témakörében, majd a 2010. évi pénzügyi beszámoló elfogadására és a 2012-es költségvetés elfogadására került sor.
A találkozó második napján a Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának beszámolóját hallgathatták meg a jelenlévők, amelyett zárónyilatkozat elfogadása követett. A 2011. évi ERGY gyűlést az újonnan választott főtitkár, Pascal Goergen felszólalása zárta.
A magyarországi megyei önkormányzatok képviselőinek részvételével a konferencia zárását követően kihelyezett MÖOSZ közgyűlésre is sor került.

Összes hír 2009-től napjainkig