Accessibility Tools

Skip to main content

Ülésezett a megyei közgyűlés

2011. december 01

Tizenkilenc napirendi pontot tárgyalva tartott munkaülést Veszprém megye közgyűlése november 30.-án, a Megyeháza Szent István termében. A képviselők az ülés során egyhangúlag támogatták Hetyei József igazgatói kinevezését a Bartók Béla Zeneiskola – Alapfokú Művészetoktatási Intézmény élére, majd elfogadták az önkormányzat költségvetésének I-III. negyedévi végrehajtásáról szóló beszámolót.

Ezt követően elfogadták a megyei önkormányzat és a Csolnoky Ferenc kórház közötti vagyonkezelői szerződés és a megyei költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítását.
Sürgősséggel tárgyalta, majd fogadta el a közgyűlés a megyei önkormányzatok konszolidációjáról, a megyei önkormányzati intézmények és a Fővárosi Önkormányzat egyes egészségügyi intézményeinek átvételéről szóló törvény végrehajtásával kapcsolatos, az önkormányzat számlavezetését érintő feladatokat rögzítő előterjesztést is.
A képviselők meghallgatták a Bakonyi, Balaton-felvidék-Somlói, valamint a Pápai Szakképzés-szervezési Társulás 2010.évi beszámolóit, majd egy tartózkodás mellett, egyhangúlag fogadták el azokat.
A nemzetközi együttműködésekhez fűződő előterjesztés részeként a testület támogatta a Kirgíz köztársaságbeli Isszik Kul megyével, a horvátországi Varasddal, valamint a kínai Guangdong tartománnyal történő kapcsolatfelvételt.
A közgyűlés megszavazta a kárpátaljai Visk település magyar óvodájának felújítására 25 Veszprém megyei település és 3 kistérség által felajánlott, összesen 910.000 forint további kilencvenezer forinttal történő kiegészítését is.

Összes hír 2009-től napjainkig