Accessibility Tools

Skip to main content

Megújult a tapolcai bölcsőde

2011. december 08

A Közép-dunántúli Operatív Program támogatásával valósult meg a tapolcai bölcsőde bővítését, infrastrukturális fejlesztését, korszerűsítését tartalmazó beruházás, amelyet december 1-én adtak át a gyerekek és a dolgozók örömére.

Amint azt Császár László polgármester elmondta, 78,8 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatással és 24,7 millió forint saját erővel valósították meg a terveket. A munkálatok befejezése után a korábbi 52 helyett immár 62 kisgyermeket tud az intézmény befogadni és ellátni. A kivitelezés során lényeges szempont volt, hogy energiatakarékos megoldásokat alkalmazzanak, így korszerű nyílászárók kerültek beépítésre, valamint a homlokzati falak is utólagos szigetelést kaptak, tette hozzá a polgármester.
A továbbiakban Dr. Varga István, a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet igazgatója az intézmény működéséről adott tájékoztatást. Az átépítés során megtörtént az épület akadálymentesítése, felújították a bölcsőde konyháját, valamint az udvar játszótéri eszközeit is korszerű játékokra cserélték.
Az ünnepség befejezéseként Horváthné Németh Edit alpolgármester, az intézmény igazgatóhelyettese vezette körbe a meghívott vendégeket a megújult létesítményben, majd Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke mondott pohárköszöntőt. A gyerekek örömére a Télapó is megérkezett, természetesen tele puttonnyal.

Összes hír 2009-től napjainkig