Accessibility Tools

Skip to main content

Új szociális központ Tapolcán

2011. december 14

Nyolcvannégymillió forintos beruházással készült el a Tapolca és Környéke Kistérség Többcélú Társulás szociális központja, az eddig is használt épület nyugati szárnyának teljes felújításával. Az ünnepélyes átadásra december hetedikén került sor. A meghívott kistérségi vezetőket, szakembereket előbb Zsiray Ilona projektmenedzser, majd Császár László, polgármester, a társulás elnöke köszöntötte.

A beruházás vissza nem térítendő pályázai támogatásból készült el, az energiatakarékos üzemeltetés maximális figyelembevételével. Korszerű ajtókat, ablakokat építettek be, a homlokzati falakat szigetelték, illetve megtörtént az épület gépészeti rendszerének teljes cseréje. Felújították az elektromos hálózatot, a vizesblokkokat, a fűtésrendszert, új radiátorokat szereltek be, új burkolatot helyeztek le. A mozgáskorlátozottak közlekedését az udvarról induló, három megállós lift segíti. A felújított épületrész a Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat számára biztosít helyet. Az emeleti részen irodahelyiségeket, tárgyalókat, raktárakat alakítottak ki, a földszinten pedig egy programok lebonyolítására is alkalmas nagyterem létesült.
A kistérségi szociális központ beruházásával együtt egy kifejezetten mozgássérülteket szállító gépjárművet is beszerzett a társulás, amely nagyban megkönnyíti majd a rászorulók életét a mindennapok során.
Lasztovicza Jenő pohárköszöntője után a kistérség polgármesterei megtekintették az új épületet és elbeszélgettek az országgyűlési képviselővel a jövő évi elképzelésekről.

Összes hír 2009-től napjainkig