Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megye legjobb sportolói díjátadó Tapolcán

2011. december 16

A tapolcai Tamási Áron művelődési központban került sor a megye legjobb sportolói díjak átadására 2011. december 9-én.
Tapolca város sportélete olyan kiemelkedő nevekkel írható le, mint Csermák József kalapácsvető, Mádl Ildikó sakk olimpiai bajnokok, Horváthné Szalay Gyöngyi hétszeres világbajnok Universiade győztes, olimpiai bronzérmes vívó és az innen induló Boczkó Gábor. Korábban az atlétika és a sakk, jelenleg a vívás hozza a nemzetközi szintű eredményeket a városnak.

Lasztovicza Jenő a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében a sport fontos szerepére hívta fel a figyelmet, amelyre a jövő nemzedékeknek talán még komolyabb hangsúlyt kell fektetniük.  A Tamási Áron Művelődési Központban megrendezett ünnepségen a megye sportjának szervezésében kiemelkedő munkát végzett sportvezetőket Tüskés Díjjal tüntették ki. Ezzel a díjjal - amely tisztelgés a Veszprém Megyei Sporthivatal volt igazgatójának emléke előtt - olyan személyeket ismernek el, akik hosszú időn keresztül tevékenykedtek Veszprém megye sportjáért. A 2004-ben alapított díjat Tüskés Pétertől, Tüskés Endre fiától vehették át a kitüntetettek.
Ebben az esztendőben három olyan neves személyiség részesült az elismerésben, akik sporttársként közvetlenül is kötődtek a volt sportigazgatóhoz majd később sportvezetőként több sikeres programot – világbajnokságot, Európa bajnokságot-valósítottak meg: Borosné Eitner Kinga vívóedző, Földessi Tibor tájfutó, atlétika sportágban több vezető beosztásban dolgozott és Németh Csaba kézilabda szakember.
A megye legjobb sportolóit és edzőit Lasztovicza Jenő elnök, Kovács Norbert alelnök és Császár László Tapolca város polgármestere köszöntötte. A méltatások során felsorolásra kerültek a világbajnoki címek, speciális olimpiai érmek, országos csúcsok, amelyek a díjak kiérdemléséhez vezető út mérföldkövei voltak. Több kategóriában a sporttanács elnöksége a hasonlóan sikeres versenyzők részére megosztottan ítélte oda díjakat. A megye az atlétika, úszás, vitorlázás, tenisz, birkózás sportágakban áll jellemzően a tabella élén. A sportági szakszövetségek társadalmi aktívái önkéntes munkájuk elismeréseképpen szintén díjat vehettek át. Az ünnepség műsorának keretében a tapolcai gimnázium tanulói” régi idők tornája” című produkciójukkal, a musical színház és az Acro Dance táncegyesület versenyzői tartottak bemutatót.
A díjátadó helyszínén pedig stílszerűen egy sport témakörben megrendezett az olimpia történetét, Veszprém megye olimpikonjait, és a londoni reménységeinket bemutató kiállítás fogadta az ünneplőket és hozzátartozóikat.

LEGJOBB SPORTOLÓ

Összes hír 2009-től napjainkig