Accessibility Tools

Skip to main content

21 éve alakult a Veszprém megyei közgyűlés – Ünnepi közgyűlés a Megyeházán

2011. december 16

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése december 15-én ünnepi keretek között, emlékezett huszonegy évvel ezelőtti alakuló ülésére a Megyeházán tartott közgyűlésén.

Ünnepi beszédében Lasztovicza Jenő kiemelte, a megyerendszer a magyarság történelmének ezer éve szerves része. A megyei közgyűlés elnöke hozzátette: az önkormányzati rendszer átalakulóban van. A kormány a történelmi hagyományok szellemiségéhez méltó, de a modern kor kihívásainak megfelelő, hatékony közigazgatási rendszert készül megalkotni, amelyben az emberek az államhoz kapcsolódó ügyeik intézését a lakóhelyükhöz lehető legközelebb, leggyorsabban, legegyszerűbben és leghatékonyabban tudják megoldani.
Az ünnepi ülés keretében kerültek átadásra hagyomány szerint a Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetések. A 2011-es évben az elismerést Dr. Barsi Balázs, ferences rendházfőnök, Prof. Dr. Bárdos Jenő nyelvész professzor, habilitált egyetemi tanár, az MTA doktora és Professzor Dr. Nagy Attila János centrumvezető főorvos vehették át. Köszöntőikben mindhárman kiemelték munkatársaikat, pályatársaikat és növendékeiket, akikkel együtt ezeket az eredményeket elérhették és örömükben, nehézségeikben osztozhattak velük.
A kitüntetettek tiszteletére az ünnepi hangulatot megalapozó műsorban Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus c. művét hallhatták a vendégek Oberfrank Pál színházigazgató kiemelkedő, magával ragadó előadásában, majd az átadásokat követően a Légierő Zenekar Katona János alezredes karmester irányításával és Zsilinszky Cecília énekhangjával bűvölte el a jelenlévőket.

Összes hír 2009-től napjainkig