Accessibility Tools

Skip to main content

2011. évi utolsó ülését tartotta a megyei közgyűlés

2011. december 29

A Megyeháza Szent István termében december 29.-én tartotta ez évi utolsó munkaülését a Veszprém Megyei Közgyűlés. A képviselők az első napirendi pontot zárt ülés keretében tárgyalták, majd az ülés nyilvános folytatásaként elfogadták Horváth Mária megyei aljegyző közszolgálati jogviszonyának 2011. december 31-ei hatállyal, közös megegyezéssel történő megszüntetését. Egyúttal a közgyűlés köszönetét fejezte ki az aljegyző asszony közszolgálatban ellátott kimagasló szakmai tevékenységéért.

Jóváhagyták a képviselők a tapolcai, a zirci, a várpalotai, valamint a pápai önkormányzatokkal kötött közoktatási megállapodások módosítását is azzal a kiegészítéssel, hogy a közgyűlés döntése a Veszprém Megyei Kormánymegbízott jóváhagyásával válik hatályossá. A 2011. évi költségvetési rendelet módosítása során a dákai, a lesencetomaji, a kamondi, valamint a nyirlaki intézményeket érintő átcsoportosításokra került sor a céltartalékban nevesített feladatokhoz kapcsolódóan. A rendelet módosítása érintette továbbá az ajkai közoktatási intézmények központosított támogatásának átcsoportosítását, valamint a pápai Türr István Gimnáziumot, a zirci Bakonyi Természettudományi Múzeumot, valamint a pápakovácsi Egyesített Szociális és Módszertani Intézményt érintő tűz és munkavédelmi feladatok ellátására vonatkozó átcsoportosítást is.
Az ülés során elfogadták a Veszprém Megyei Önkormányzat 2012. évi költségvetési koncepcióját, valamint a költségvetés átmeneti végrehajtásáról szóló előterjesztést is.
A megyei önkormányzatok konszolidációjáról szóló 2011. évi CLIV. törvény felhatalmazása alapján a közgyűlés december 31-ei hatállyal felmondta a Bakonyi, a Balaton-felvidék – Somlói és a Pápai Szakképzés-szervezési Társulásra vonatkozó társulási megállapodást.
A képviselők Veszprém megye gazdasági helyzetéről szóló előterjesztés szóbeli kiegészítését Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől hallhatták, majd az ülés befejezéseként elfogadták a közgyűlés 2012. évi munkatervét is.

Összes hír 2009-től napjainkig