Accessibility Tools

Skip to main content

Újévi fogadás a Veszprém Arénában

2012. január 09

Új helyszínen, a Veszprém Arénában tartotta hagyományos újévköszöntő fogadását január 7-én, a Veszprém Megyei Önkormányzat, a Veszprém Megyei Kormányhivatal, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pannon Egyetem, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága.

Az érkező vendégeket a küzdőtér bejáratánál Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, Porga Gyula polgármester, Dr. Friedler Ferenc rektor valamint Dr. Bíró Péter elnök üdvözölte. Az ünnepélyes program megkezdése előtt a Légierő zenekara játszott hangulatos háttérzenét.
Újévi köszöntőbeszéde során Dr. Korzenszky Richárd perjel, a Tihanyi Bencés Apátság elöljárója az emberségre, az egymásra való odafigyelésre helyezte a hangsúlyt. Kiemelte: nem kerül pénzbe az, hogy nem szennyezzük mocskos beszéddel a környezetünket, megbecsüljük azokat az embereket, akik szolgálata nélkül nem tudnánk létezni és hogy minden nap mondunk egy kicsi szépet, jót a másik embernek. Zavaros a világ, leminősítésekről szólnak a hírek, de ne adjunk okot arra, hogy emberségünket bárki leminősíthesse! - hívta fel a vendégek figyelmét.
Az ünnepély folytatásaként Veszprém emblematikus együttese, a világszerte ismert Mendelssohn Kamarazenekar veszprémi és veszprémi kötődésű darabokat, verbunkost adott elő, valamint Pablo de Sarasate Cigánydalok című művét, a szólista Kováts Péter hegedűművész közreműködésével.
A kamarazenét követően a házigazda szervezetek vezetői emelték koccintásra poharukat, majd a fogadással befejeződő program baráti és hivatalos beszélgetésekre is lehetőséget kínált.

KÉPGALÉRIA

Összes hír 2009-től napjainkig