Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megye pozsonyi bemutatkozása

2012. január 23

Szlovákia legnagyobb turisztikai kiállítását, az ITF Slovakiatourt 2012. január 19-22. között 18. alkalommal rendezték meg Pozsonyban. A rendezvényre a Danubius Gastro, Wellness és Fitness, valamint a specializált Vadászat kiállítással egy időben került sor. A négynapos vásár megnyitóján Jan Figel, a Szlovák Köztársaság (turizmusért is felelős) közlekedési, építésügyi és régiófejlesztési minisztere mondott köszöntőt. A rendezvény után hivatalos delegáció ismerkedett a vásár kiállítóival, Ivan Gašparovič szlovák köztársasági elnök vezetésével. A köztársasági elnököt a magyar nemzeti standon Dr. Balogh Csaba, Magyarország szlovákiai nagykövete fogadta.

A Nyitrai Kerületi Önkormányzat meghívásának eleget téve a Veszprém Megyei Önkormányzat képviseletében Balajthy Zsuzsanna és Zsebe Péter turisztikai referensek vettek részt a szakmai bemutatkozáson. Veszprém megye pultja a Nyitrai Kerületi Önkormányzat kiállítói területének részeként, annak nemzetközi kapcsolatait reprezentálva kapott helyet. A megye meghívására a Veszprém Megyei Utazás Kiállításon történő nyitrai részvétel viszonzásaként került sor.
A Hivatal munkatársai magyar, angol és szlovák nyelvű általános és tematikus kiadvánnyal várták a látogatókat. Veszprém megye iránt élénk érdeklődés mutatkozott a szlovák fővárosban, hiszen két órás autóúttal a pozsonyiak számára a Balaton, a Bakony egynapos kirándulásra is alkalmas helyszínt jelenthet. A látogatók körében nagyon népszerű volt a balatoni kerékpáros térkép, többen konkrét szálláshelyek, termálfürdők, wellness lehetőségek és programok után is érdeklődtek.
Magyarország egyre népszerűbb úti cél a szlovák vendégek körében, akik a KSH legfrissebb adatai szerint 2011. január-novemberében 215 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánk kereskedelmi szálláshelyein, ami több mint 20%-os növekedést jelent 2010 azonos időszakához képest. A vendégéjszakák több mint felét (154 ezret) a magyarországi szállodákban regisztrálták, ami rendkívül jelentős 28,6%-os növekedést eredményezett a tavalyi év első tizenegy hónapjában.

Összes hír 2009-től napjainkig