Accessibility Tools

Skip to main content

Kormányhivatali konzultáció a megye polgármestereivel, jegyzőivel

2012. február 06

Tájékoztató megbeszélésre hívta a megye polgármestereit, jegyzőit a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A szakmai konzultációt Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott nyitotta meg, aki- mint a megyei védelmi bizottság elnöke- elsőként arra hívta fel a települési vezetők figyelmét, hogy a hétvégére ígért kritikus időjárási körülmények között senki sem maradhat ellátatlanul. Arra kérte a polgármestereket, hogy a közcélú foglalkoztatottak, közszolgálati dolgozók és önkéntesek bevonásával tegyék intenzívebbé a családlátogatásokat, ahol erre szükség van. Hangsúlyozta: a jegyzőknek hatósági eszközeik körében lehetőségük van a vendéglátóegységek ellenőrzésére. Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a minél több alkohol fogyasztása nem segít átvészelni a nagy hideget, különösen, ha az illető fedél nélkül él. A helyi védelmi bizottságok a napokban megtartották üléseiket, a megyei védelmi bizottság pedig a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon keresztül a települési polgármesterek számára eljuttatja azokat a közvetlen telefonszámokat, amelyek segítségével - kizárólag vészhelyzetben - a gáz- és áramszolgáltatókat érhetik el- tájékoztatott a kormánymegbízott.
Dr. Kovács Zoltán a Megyeháza Szent István termében tartott megbeszéléssel kapcsolatban elmondta, a szakmai konzultáció napirendi pontjait a polgármesterek és jegyzők előzetes kérdései alapján állították össze a kormányhivatal munkatársai. Elsősorban az országgyűlés által elfogadott 216 új törvényre valamint a jogszabályok fontos elemeire szerették volna felhívni a figyelmet. A kormánymegbízott szólt arról is, hogy a legnagyobb változás 2013. január elsejével jön majd a járások létrehozásával, a körjegyzőségek kialakításával.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal februárban kistérségenként is tart majd konzultációs napokat, ahol a jegyzők és polgármesterek az időközben felmerült szakmai kérdéseiket tehetik fel a kormányhivatal munkatársainak.
A megbeszélés résztvevőit köszöntötte a megyegyűlés elnöke is. Lasztovicza Jenő elmondta, a Veszprém Megyei Önkormányzat nem mint intézményfenntartó működik a jövőben, hanem a területfejlesztési feladatok ellátását koordinálja a megyében. Kiemelte: a települések vezetőivel közösen kell majd elkészíteni azt a tervet, amely az Európai Unió következő pénzügyi tervezési időszakára, a 2014 és 2020 közötti időtartamra szól. Lasztovicza Jenő hozzátette a polgármesterek közreműködésével remélhetőleg olyan területfejlesztési terv kerül kidolgozásra, kialakításra, amely az egész megye életét pozitívan befolyásolja.

Összes hír 2009-től napjainkig