Accessibility Tools

Skip to main content

Onkológiai projektnyitó a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban

2012. február 22

„Átfogó fejlesztés a Veszprém Megyei Kórházban, konzorciális összefogással a Közép-Dunántúli Regionális Onkológiai Centrum létrehozásáért és az egységes regionális onkológiai ellátó hálózat kialakításáért” - címmel szerveztek projektnyitó rendezvényt február 21-én a kórház Csillag termében.

A megjelenteket Rácz Jenő főigazgató köszöntötte, majd Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke idézte fel előadásában az onkológia centrum létrehozásának ötletétől a támogatási szerződés aláírásáig zajlott történéseket. Kiemelte: a fejlesztések teljes költségvetése meghaladja a 3,5 milliárd forintot, az uniós támogatás összege 2,34 milliárd forint.
Az onkológiai projekt várható eredményeiről dr. Hornyák Lajos, osztályvezető főorvos, a projekt orvos szakmai szakértője számolt be. 2014 őszétől a volt szülészeti épület helyén, 4271 négyzetméteren építik fel a Regionális Onkológiai Központot, ahol a jelenlegi 30 ágyas helyett 62 ágyas fekvőbeteg osztály jön létre onkológiai és onkoradiológiai profillal, hangsúlyozta a főorvos.
Dr. Medgyasszay Balázs, a farkasgyepűi Megyei Tüdőgyógyintézet megbízott főigazgatója hangsúlyozta, a tervek szerint 2013 tavaszára készül el a tüdőgyógyintézet új 490 négyzetméteres diagnosztikai szárnya. A projekt emellett új berendezések, műszerek beszerzését is lehetővé teszi.

Összes hír 2009-től napjainkig